Над 400 души от Синдиката на служителите в затворите в

...
Над 400 души от Синдиката на служителите в затворите в
Коментари Харесай

Служителите от Синдиката на затворите отново настояват за 20% по-високи заплати и достойни условия на труд


Над 400 души от Синдиката на чиновниците в пандизите в България, с представители от цялата страна, още веднъж излязоха на митинг, този път- пред министерството на правораздаването, с цел да изискат 20% нарастване на възнагражденията си и почтени условия на труд, съобщи кореспондент на БГНЕС.

При тях слезе и министърът на правораздаването Цецка Цачева, която съобщи пред медиите, че това искане не е допустимо на този стадий.

Служителите носеха доста флагове и плакати,на които пишеше: „ С обещания затвори не се пазят ”, „ Протест за почтено възнаграждение ”, „ Докога до идващия бюджет ”, „ Не сме чиновници втора употреба ” и други Надзирателите получиха поддръжка от редица други синдикати и сродни организации- от Националния полицейски профсъюз, от КТ„ Подкрепа ”, от СФСМВР, от Независимия полицейски синдикат-Македония, от Синдиката на затворническата администрация и полиция от Македония и други

На митинга приказваха ръководителят на Синдиката на чиновниците на пандизите в България (ССЗБ) Христо Илков и заместникът му Радослав Мартинчев, ръководителят на УС на Синдикат „ Охрана ” Петко Чалъков, ръководителят на Независимият профсъюз на полицията в Македония Гоце Делчев Тодев и други

Надзирателите упорстват за уеднаквяване на заплащането за характерни условия на труд с това на техните сътрудници от Министерство на вътрешните работи, увеличение на щатните бройки и тяхното финансово застраховане.

„ Българското държавно управление не чува нашите претенции, прави се, че ги няма. Държавните институции в европейска България се отнасят с равнодушие, безучастие и безхаберие към всичко това,което ние непроменяемо слагаме от години ”, съобщи Радослав Мартинчев, зам.председател на ССЗБ. „ Нашите претенции са обективни, те са същите като през последните 9 години - за по-добри условия на труд и по-високи хонорари за нашата работа, която е от изгода на първо място за българското общество. Призоваваме всички виновни институции да намерят съответно решение на нашите претенции, с днешния митинг настояваме за недопускане на дискриминационно отношение към чиновниците на двете профилирани дирекции по отношение на останалите в бранша ”, акцентира и ръководителят на УС на ССЗБ Христо Илков.

„ Нашата синдикална федерация заявява своята поддръжка и взаимност към справедливите ви претенции за уеднаквяване на заплащането на чиновниците в министерството на правораздаването с тези на чиновниците в Министерство на вътрешните работи ”, сподели пред протестиращите и Илия Хрисимов, зам.-председател на най-големия полицейски профсъюз (СФСМВР). Според него повода да не се изпълнят тези претенции не може да бъде неналичието на средства - това е отговорност, а не опрощение.

„ Трябва да сте с гордо изправени глави, поддържаме вас и вашите фамилии ”, прикани сътрудниците си и ръководителят на Независимия профсъюз на полицията в Македония Гоце Делчев Тодев.

„ Работя в пандиза в гр.Пловдив – тук сме, тъй като настояванията ни не са чути от години, заплатите ни не са променяни от години, а тази година ни подметнаха 30 лева, което е повече от засегнатост.Това е моето четиричленно семейство ”, показа пред БГНЕС Максим Врачовски и сподели брачната половинка си и двете си деца. Преди няколко дни във всички медии се говореше за най-малък предел - моята заплата и тази на брачната половинка ми, която също работи в системата, е прекомерно под този предел откакто се раздели на четири. Ако сме безработни и получаваме обществени помощи, ще бъдем доста по-добре, в сравнение с със сегашните ни заплати, добави той. Съпругата му Таня Петрова счита, че техният проблем би трябвало да се реши не от техните ръководители, а от доста по-висока инстанция. „ Не приказваме единствено за по-високо възнаграждение, а за естествени условия на труд ”, добави тя.

Надзирателите дадоха обещание да не отслабват натиска, до момента в който не бъдат задоволени настояванията им. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР