Над 400 деца казаха „не“ на наркотиците. Ученици от София,

...
Над 400 деца казаха „не“ на наркотиците. Ученици от София,
Коментари Харесай

”Не” на наркотиците казаха над 400 деца

Над 400 деца споделиха „ не “ на опиатите. Ученици от София, Дупница, Тетевен и Благоевград на възраст от 12 до 16 години се включиха в самодейността „ Red Ribbon ", проведена от Агенция „ Митници " и DEA.

„ В България навлизат синтетичните опиоиди като фентанил, които са аналог на хероина, само че са доста по-силни и крият висока заплаха от свръхдоза “, разяснява началникът на отдел „ Борба с наркотрафика " в Митница Аерогара София Стефан Бакалов по време на събитието.

Като позитивна наклонност специалистът означи понижения брой на нови наркотични субстанции.

„ Докато преди засичахме 20-30 нови субстанции на година, то тази година имаме единствено 2. Това е образец за ефикасната битка на правоприлагащите органи против трафика и разпространяването на опиати в България ", разяснява Бакалов.

„ Ако някой ви предлага някакъв опиат, апелирам, кажете НЕ. Застанете с горделивост и покажете решимостта си да бъдете здрави, щастливи и мощни ", съобщи пред децата Едуард Кофи, началник на офиса на ДЕА в България.

По време на самодейността митническите чиновници демонстрираха по какъв начин особено подготвените им кучета откриват дрога, както и разиграха задържане на трафиканти.

Събитието се организира за осма поредна година в България в памет на Енрике Камарена - сътрудник на ДЕА, похитен и погубен от мексикански наркотрафиканти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР