Над 40 са починалите монаси в Света гора от началото

...
Над 40 са починалите монаси в Света гора от началото
Коментари Харесай

Над 40 са починалите монаси в Света гора от началото на пандемията

Над 40 са умрелите монаси в Света гора от началото на пандемията , оповестява " Прото тематика ", цитирайки обява на в. " Та неа ". От общо 1800 монаси на Атон, към хиляда са преболедували ковид най-малко едни път . Сред тези, които са оздравели, едвам 500 са имунизирани .

Тази седмица в здравния център в Света гора са сложени 150 трети дози от имунизацията против COVID-19.

Според информация на изданието измежду непрекъснатите поданици на Атон са и 400 сръбски, съветски, български и румънски монаси, на които се носи славата на безапелационни съперници на имунизациите и когато измежду тях има болни отхвърлят да бъдат преглеждани от гръцки лекари и викат доктори от Белград.

Игуменът на манастира Есфигемен архимандрит Вартоломей счита, че броят на умрелите, в резултат на заразяване с ковид монаси са над 40. Само през вчерашния ден в Света гора са умряли двама.

" Отидоха си доста почтени хора, които можеха още доста да предложат. Много монаси боледуват. Други са интубирани. Сърцето ми страда ", споделя Вартоломей за " Та неа ".

Изданието напомня, че след изявление на Вартоломей, че монаси, противопоставящи се на имунизацията, приканват вярващите да не се имунизират, прокуратурата в Солун направи инспекция .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР