Над 40 души, включително и опозиционният политик Алексей Навални, бяха

...
Над 40 души, включително и опозиционният политик Алексей Навални, бяха
Коментари Харесай

Задържаха Алексей Навални

Над 40 души, в това число и опозиционният политик Алексей Навални, бяха арестувани през днешния ден по време на митинг в Москва. Акцията, която е за протест на президентските избори в Русия на 18 март, е противозаконна, оповестяват управляващите.

Протести под надпис „ Стачка на избирателите” е планувана да се организира в 118 съветски града. Според Навални в 80% от случаите митингите са позволени от локалните управляващи. Изключение са Москва и Санкт Петербург, които са отказали позволение за осъществяване сходни митинги.



На площад „ Пушкин” в Москва протестиращите скандират „ Путин, махай се! ", а полицията упорства хората да се разотидат. В отговор стачкуващите споделят, че „ този град е наш. Ние сме властта тук ". По информация на кореспондент на опозиционният вестник „ Новая газета” на митинга има провокатори от проправителственото коренно Руско освободително придвижване SERB, известно до неотдавна под името „ Югоизточен коренен блок” (South East Radical Block). Те са влезнали в вербален пердах с последователи на Навални.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР