Над 4 500 гости посетиха днес село Арбанаси край Велико

...
Над 4 500 гости посетиха днес село Арбанаси край Велико
Коментари Харесай

Рекорд! Българи вдигнаха най-голямата сватба в света

Над 4 500 посетители посетиха през днешния ден село Арбанаси край Велико Търново, с цел да участват на обичайната българска женитба, която се пребори за присъединяване в върховете на Гинес, предадоха от Bulgaria ON AIR.

Условие за наличие на сватбата бе гостите да са облечени напълно в обичайни български носии. Изискването на младоженците бе прецизно спазено. Предишният връх в книгата на Гинес за най-голяма женитба е бил от 3 009 души, а нашите сънародници го счупиха с над 4 500 посетители.

Предсватбената тресчица почнала още от петък с класическите бит от предишното. Днес, рано сутринта, младоженецът поведе своята свита към момината къща и след сложна борба съумя да я "открадне ".

Църковната венчавка се състоя в един от най-красивите храмове в местността - "Свети архангели Михаил и Гавраил ". След това сватбеното шествие отива на поляните в селските околности, където младоженците ще сключат своя цивилен брак.

Гощавката на цялото събитие е единствено от типичен български ястия. Организаторите на събитието са решили даже самото ястие да е по старовремски обичай – "масата " съставлява месали (кърпи, покривки) подредени по земята.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР