Над 350 роми са обсадили снощи областната болница в Пазарджик

...
Над 350 роми са обсадили снощи областната болница в Пазарджик
Коментари Харесай

Стотици роми обсадиха болница след катастрофа

Над 350 роми са обсадили нощес регионалната болница в Пазарджик след злополуката, при която починаха 18-годишно момче и 22-годишна жена.

Сигналът за случая, който е станал сред пазарджишките села Братаница и Ветрен дол, е подаден към 18 часа в неделя.

18-годишният водач на лек автомобил "БМВ " подхваща рисково тройно изпреварване, само че изгубил надзор над колата, която е изхвърчала от пътя и се е блъснала в крайпътно дърво. След удара БМВ-то е било смачкано до неразбираемост. На място е умрял 18-годишният сателит на лидера, който е седял на предната дясна седалка.

В болничното заведение в Пазарджик са превозени водачът и 22-годишна жена, която се е возила на задната седалка. Въпреки напъните на лекарите тя е умряла.

Двамата починали и лидерът са от ромския квартал "Изток " в Пазарджик. Минути, откакто в квартала се схваща за жестоката злополука, над 350 роми безусловно блокират регионалната болница. Те желали да се саморазправят с дежурните лекари и да изискат от тях пояснение за какво не са избавили околните им от смачкания автомобил. Лекарите подават сигнал с паник бутон.

„ Изключително признателни сме на структурите на Министерство на вътрешните работи и персонално на основен комисар Йордан Рогачев за съответната реакция през миналата нощ, която е била извънредно тежка от сътрудниците в нощното дежурство ", сподели пред „ Пазарджишка Марица “ изпълнителният шеф на Областната болница доктор Васил Вълчев.

Според него, до конфликти не се е стигнало единствено с помощта на реакцията на полицията.

"Две минути след подаването на сигнала от сътрудниците на място са пристигнали 5 патрулки с общо 25 униформени чиновници и подготвени кучета. В избран миг, когато напрежението е ескалирало, е пристигнала поддръжка и от жандармерията. Така на медиците е обезпечено успокоение, с цел да могат пълноценно да правят работата си “, сподели още доктор Вълчев.

Изпълнителният шеф акцентира, че не за първи път разчитат на поддръжка от Министерство на вътрешните работи.

Тежко раненият водач на БМВ-то е настанен в неврохирургията, само че заплаха за живота му няма. Пред болничната му стая има защита от двама служители на реда, тъй като е арестуван поради злополуката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР