Над 3000 са убитите в Мариупол, градът е разрушен на

...
Над 3000 са убитите в Мариупол, градът е разрушен на
Коментари Харесай

Украинският посланик у нас на среща с Борисов. Какво му каза

„ Над 3000 са убитите в Мариупол, градът е опустошен на 80%. Харков също е подложен на тежки опустошения. Киев е бомбардиран и са изумени 2 жилищни блока ". Това съобщи украинският дипломат у нас Виталий Москаленко на конференция след диалози с представители на ГЕРБ. Москаленко отново прикани за затваряне на въздушното пространство над страната му.

„ Водим борба с агресора, която заплашва самото битие на украинската страна. Всеки ден, всеки час умират хора, жители на Украйна. Ще се бием до последна капка кръв. Ще отстояваме човешките идеали и независимостта на нашата страна ”, съобщи Москаленко. „ Сражаваме се сполучливо по земя. Отбиваме всички офанзиви. Но небето би трябвало да бъде затворено, тъй като преимуществото на агресора е много съществено. Това му разрешава да бомбардира ”, съобщи Москаленко.

По думите му жертвите в Мариупол са толкоз доста, че не знаят къде да ги погребват.

„ Копаят ями като приятелски могили. В Киевска област майка и 10-годишно дете са убити при въздушна офанзива и са заровени в двора на дома им. Мога да дам стотици хиляди такива образци ”, сподели Москаленко.

Той сподели, че второто извънредно значимо за страната му са поставки на въоръжение, боеприпаси, каски, бронирани жилетки, снаряди, патрони, системи за Противовъздушна отбрана, до самолети и аварийни елементи за тях.

„ Винаги съм се борил за мир, за добросъседство, за толерантни връзки, за дипломатически решения. Това е до момента в който стартира войната. Милиони напущат домовете си, губят живота си. Нямаме право да не бъдем част от международната демократична общност и би трябвало да използван всички ограничения, с цел да бъде спряна войната ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Ако държавното управление има куража да се държи като евроатлантическо, ние като парламентарна група ще ги подкрепим с нашите 60 депутати. Колегите ми от парламентарната група на ГЕРБ ще поддържат всичко, което изиска посланика - от въздушното пространство до изпращане на нужното въоръжение. Ние сме НАТО, ние сме Европейски Съюз. Направили сме своя цивилизационен избор ”, сподели Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР