Над 300 души от Монтана са се подписали под петиция

...
Над 300 души от Монтана са се подписали под петиция
Коментари Харесай

В Монтана тръгна петиция срещу велосипедистите

Над 300 души от Монтана са се подписали под петиция "Без колелета на местата без велоалеи ", която се популяризира в интернет.

Петицията е разследване на случай, при който велосипедистка на 18 години блъсна момиченце на година и половина в парк "Градска градина " в града и му аргументи тежка телесна щета. Детето беше оперирано по неотложност в столична клиника и положението му към момента е неразбираемо.

В петицията се акцентира, че Монтана е един от градовете с най-вече колела, защото тук се намира най-големият у нас цех за производството им.

В петицията се приканва общината да забрани придвижването на колела отвън местата, на които има велоалеи.

От общината в Монтана изрекоха своята съпричастност към фамилията на потърпевшото дете и обявиха, че локалната власт ще направи всичко допустимо да упражни нужния надзор за отбягване на сходни произшествия. Кметът Златко Живков прикани пешеходците да не се движат по велоалеите в парковете, а колоездачите да не навлизат в пешеходните зони.

От локалната власт припомнят, че Законът за придвижване по пътищата дефинира, че единствено велосипедисти под 12 -годишна възраст имат право да карат в пешеходните зони, а останалите би трябвало да се движат с велисипеди отвън тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР