Над 260 души са загинали, а повече от 650 са

...
Над 260 души са загинали, а повече от 650 са
Коментари Харесай

Стотици загинали и ранени при влакова катастрофа в Индия 


Над 260 души са починали, а повече от 650 са били ранени при влакова злополука в петък вечерта в индийския щат Одиша. Това е най-смъртоносният железопътен случай в страната от над десетилетие, съобщи Ройтерс, базирайки се на локалните управляващи.

Българското външно министерство заяви в събота, че към този момент посолството в Делхи не разполага с данни за български жители, потърпевши при злополуката.

Според основния секретар на щата Прадип Джена броят на жертвите ще се усили с напредването на избавителната акция, в която са се присъединили и оживели пасажери от сблъскалите се влакове. На мястото са се отзовали над 200 коли за спешна помощ.

Сблъсъкът е станал към 19:00 часа локално време в петък, когато Сблъсъкът е станал към 19:00 ч. локално време (13:30 ч. по Гринуич) когато експресен трен, пътуващ от Бангалор до Ховрах в Западен Бенгал, е дерайлирал. В него се е блъснал експрес, който е пътувал от Калкута до Ченай, оповестиха железопътни чиновници.

Главният министър на Одиша Навин Патнаик съобщи, че сега целта на управляващите е " извозването на живите до лечебните заведения ". Събота беше оповестена за ден на печал в памет на жертвите на злополуката.

Индия има най-голямата железопътна мрежа в света и съгласно формалните данни над 13 милиона души употребяват влаковия превоз всеки ден. Държавният монополист обаче има неприятни резултати във връзка с сигурността заради застаряващата инфраструктура, показва Ройтерс.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР