Над 2500 служители на Агенцията за социално подпомагане са готови

...
Над 2500 служители на Агенцията за социално подпомагане са готови
Коментари Харесай

На протест за заплати излизат социални работници във Варна и страната

Над 2500 чиновници на Агенцията за обществено подкрепяне са подготвени да излязат на митинг. Те упорстват за нарастване на заплатите с 30%.

Между 10 до 11 часа през днешния ден ще бъде извършена едночасова предупредителна стачка в структурите на Агенция за обществено подкрепяне (АСП), напомня Moreto.net. Исканията са за нарастване на заплатите с 30%.

Освен във Варна предупредителни митинги се чакат в цялата страна. Над 2500 чиновници на Агенцията са подготвеност за протестни дейности, оповестиха от КТ „ Подкрепа “ - Варна. Те ще отстояват настояванията си до край и при положение, че не бъдат чути, ще преустановят работа и ще разгласят безсрочни протестни дейности .

Исканията на работещите са:

• 30% нарастване на разноските за заплати с приемането на бюджета за идната година;

• Осигуряване на средства за отбрана и промяна на зрението на служащите и чиновниците на АСП;

• Актуализация размера на средствата за представително работно облекло;

• Промяна на Класификатора на длъжностите в администрацията съдържаща превръщане на правните отношения на обществения служащ от трудови в служебни и минимално условие за просветителна степен при назначение – бакалавър.

По калкулации на Синдикат на административните чиновници " Подкрепа " е належащо да бъдат обезпечени средства в размер на 39,6 милиона лв. и точно подобен запас настояваме да бъде обезпечен в ЗДБРБ за 2024-та. Не по-малко значимо е след обезпечаването на нужните средства те да се разходват за повишаване на главната заплата на всички чиновници на АСП по координиран с и утвърден от синдикалните организации механизъм.

Надали има потребност да обръщаме внимание какъв брой основна за българското общество е Агенция за обществено подкрепяне – това е институцията, която е натоварена с нелеката задача да се грижи за най-уязвимите групи от нашето общество, а работещите в организацията са освен одобрени експерти, само че и хора с огромни сърца. В АСП работят над 4600 души, които всекидневно, ежечасно и ежеминутно извършват своето професионално, само че и чисто човешко предопределение – грижат се за нашите съграждани в потребност! Унизително е обществените служащи, чийто задължения нарастват непрекъснато през последните години, да получават хонорари, които са близки до минималната работна заплата! Настояваме за обективна оценка на техния труд, показват от Конфедерацията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР