САЩ ще спре доставката на оръжия за Израел, ако израелските

...
САЩ ще спре доставката на оръжия за Израел, ако израелските
Коментари Харесай

САЩ спира оръжия на Израел при офанзива в Рафах

САЩ ще спре доставката на оръжия за Израел, в случай че израелските сили подхващат огромна атака против град Рафах, в който леговище са намерили повече от един милион палестинци.

Това сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в изявление със CNN.

Тази седмица Израел нападна Рафах, само че разказа нападението като лимитирана интервенция.

Байдън призна, че американските оръжия са били употребявани от Израел за ликвидиране на цивилни в Газа, където Израел организира продължаващата към този момент 7 месеца атака, целяща да унищожи " Хамас ".

Байдън обаче уточни, че Съединени американски щати няма да стопират доставката на отбранителни оръжия за Израел, в това число и за Противовъздушна отбрана системата " Железен купол ".

Кампанията на Израел до момента е умъртвила съвсем 35 хиляди, най-вече цивилни, заяви министерството на опазването на здравето в Газа.

Припомняме, че Съединени американски щати краткотрайно стопираха доставката на бомби за Израел заради опасения, че ще огромната наземна интервенция в Рафах ще продължи. Това съобщи на 8 май почитан чиновник на администрацията на Белия дом.

Последната спряна доставка се състои от 1800 бомби от 907 кг и 1700 по-малки бомби. Високопоставеният чиновник показва, че Израел не се е съобразил изцяло на опасенията на Съединени американски щати по отношение на филантропичните потребности на цивилните в Рафах.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР