Над 2400 автобуса в цялата страна ще тръгнат с час

...
Над 2400 автобуса в цялата страна ще тръгнат с час
Коментари Харесай

Над 2400 автобуса от цялата страна ще тръгнат с час и половина закъснение

Над 2400 рейса в цялата страна ще тръгнат с час и половина забавяне поради митинг на част от превозвачите. Те упорстваха до обяд през днешния ден да бъде отдръпнат законопроект, който съгласно тях е лобистки. Автобусите няма да се движат от 14 до 15:30 ч., оповестява bTV.

Протестиращите настояват, че напълно блокиран ще е междуградският автобусен превоз в Пловдив, Ямбол, Бургас и с дребни изключения – Благоевград.

Само от София няма тръгнат 27 транспортни средства, които съгласно превозвачите са били цялостни с продадени по 40-50 билета.

Недоволството им е предизвикано от план за основаване на камара, в която да членуват наложително всички 17 000 компании в автотранспорта. Текстовете съгласно недоволните основават условия за изтласкване от бизнеса на някои компании и за корупция.

Друга част от превозвачите обаче поддържат законопроекта и настояват, че задачата е само да се основат равни условия за всички компании в сектора, без значение дали са дребни или огромни.

Привържениците на плана на собствен ред също заплашват с митинги – в случай че законът бъде отсрочен.

Превозвачите, които са срещу основаването на автомобилна камара, заплашиха, че на 25 юни ще стачкуват със 750 рейса в центъра на София.

Получили са и поръчка за поддръжка от компании за товарни транспорти с 200 камиона.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР