Над 200 спортисти и граждани на общината се включиха в

...
Над 200 спортисти и граждани на общината се включиха в
Коментари Харесай

Спортисти и граждани чистят парк Ловния дом над Благоевград

Над 200 спортисти и жители на общината се включиха в почистването на емблематичния парк Ловен дом над Благоевград, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.


Стотици благоевградчани, млади и остарели, се включиха през днешния ден в доброволческа самодейност на спортните клубове, подкрепена от Община Благоевград за разчистване на парка над града.

Акцията има за цел да трансформира парка в по-приветливо място за жителите и гостите на регионалния център.

Любимото място на благоевградчани за разходка и почивка е в окаяно положение, паркът бе облагороден за визитата на дипломатическия корпус през 1987 година, оттогава тъне в разруха-обрасъл, разпадащи се здания на някогашния ловджийски дом и хотел-ресторант Бор.

Васил Бачев, шеф на общинската компания „ Биострой “, разпредели доброволците на четири групи. стартира разчистването от храстите и наносите по алеята от паркинга до ресторант Бор към Ротондата, стълбите до Обсерваторията, както и алеите от Ловния дом към Розариума и вадата от Братската могила към Зоопарка.

„ Имаме желание това място да го поддържаме постоянно, а освен еднократна демонстрация както до момента, с цел да може това което имаме в Благоевград да се промени “, изясни кметът Методи Байкушев.

Освен него в акцията се включи и ръководителят на Общински съвет Радослав Тасков.

За доброволците бяха обезпечени резачки, ръкавици, чували, гребла и други принадлежности. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР