Над 200 спасени мигранти, половината от които непридружени непълнолетни, слязоха

...
Над 200 спасени мигранти, половината от които непридружени непълнолетни, слязоха
Коментари Харесай

Италия прие над 200 спасени мигранти

Над 200 избавени мигранти, половината от които непридружени малолетни, слязоха от филантропичния транспортен съд „ Ocean Viking “ на италианско пристанище през днешния ден, оповестиха от благотворителната организация, която го ръководи.

SOS Mediterranee насочи обезверена молба към Европа да се намеси, с цел да избави тези, които се пробват да доближат континента по море.

Във вторник корабът избави 236 души от 15 разнообразни националности, заседнали на две претрупани лодки в интернационалните води край крайбрежията на Западна Либия. Много от мигрантите са били бити от контрабандисти и принудени да се качат, в това число " някои от 119-те непридружени малолетни лица, които сега са на борда на „ Ocean Viking ", се споделя в изказване на SOS Mediterranee.

На 236-те мигранти са направени инспекции за идентичност и проби за Covid-19, до момента в който са слизали в пристанището на Августа на италианския остров Сицилия през днешния ден.

Непридружените малолетни са отведени в особено приемно заведение.

Базираната в Марсилия благотворителна организация прикани за " незабавно възобновяване на ефикасна, законна и хуманна европейска стратегия за търсене и избавяне, седем години след края на интервенция „ Mare Nostrum ".

" Европа към този момент не може да остане пасивна в лицето на повтарящи се корабокрушения ", се споделя в изказване.

До момента тази година минимум 453 мигранти са починали, пробвайки се да доближат до Европа през Средиземно море, съгласно Международната организация за миграция.

SOS Mediterranee съобщи, че е избавила близо 33 000 души от февруари 2016 година
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР