Над 200 служители от структурните звена на МВР, изпълняващи задачи

...
Над 200 служители от структурните звена на МВР, изпълняващи задачи
Коментари Харесай

200 полицаи ще пазят изборните секции в Шумен

Над 200 чиновници от структурните звена на Министерство на вътрешните работи, изпълняващи задания на територията на област Шумен ще обезпечават защитата на изборните секции , публичния ред, реагирането на сигнали, защитата на изборните материали и пожарната сигурност още преди началото на вота и до края на изборния ден на 5 ноември. Ще бъдат охранявани 165 секции, оповестиха от ОДМВР-Шумен. Подвижните изборни секции са 6.

На територията на региона разполагаем ще бъдат и 29 мобилни групи , които ще работят по постъпили сигнали за нарушавания, свързани с изборния развой, за обезпечаване на публичния ред , пътната сигурност и работа по закононарушения от общ темперамент.

По време на изборите полицейските чиновници ще бъдат ситуирани вън от секциите , като няма да позволяват лица с държание накърняващо положителните нрави, както и въоръжени и носещи предмети рискови за живота и здравето на жителите.

При нужда и след постъпило искане от страна на ръководителя на секционната изборна комисия чиновниците на Министерство на вътрешните работи могат да окажат подпомагане за възобновяване на реда в секцията . В деня на изборите при нужда от възобновяване на реда в изборните пространства, по решение на СИК и по искане на ръководители на секционни изборни комисии, чиновниците на Министерство на вътрешните работи оказват подпомагане в границите на тяхната подготвеност .

В изборното помещение не се позволяват въоръжени лица и такива, носещи предмети, рискови за живота и здравето на жителите. Забранява се потреблението на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за снимане на метода на гласоподаване.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушавания, които попречват естественото протичане на изборния развой на тел: 054 800-588, 029011298 и e-mail: [email protected] и [email protected] . Създадена е организация за непрестанен режим на обслужване на откритите линии. Подадените информации ще бъдат записвани.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР