Над 200 шахматисти от България, Северна Македония, Турция, Гърция и

...
Над 200 шахматисти от България, Северна Македония, Турция, Гърция и
Коментари Харесай

Над 200 шахматисти от 5 страни мерят сили на турнир в Пловдив

Над 200 шахматисти от България, Северна Македония, Турция, Гърция и Украйна, се включиха в интернационалния шампионат, проведен в памет на петима огромни пловдивски треньори - Йордан Аянски, Красимир и Лилко Сапунови, Аврам Друмев и Пейчо Пеев.

В надпреварата в пловдивския панаир вземат участие 10 гросмайстори и 8 интернационалните майстори, сред които 6-кратният първенец на страната Кирил Георгиев. В конкуренцията се втурнаха и гросмайсторите Евгени Ерменков и Маргарита Войска, а също и някогашният вицепрезидент на Българската федерация по шахмат проф. Пламен Моллов, ректор на Университета по хранителни технологии.

Бившата международна шампионка Антоанета Стефанова ще участва на награждаването на най-добре представилите се участници, които ще се организира след обяд.



" Провеждаме шампионата за седми път. Нашата цел е да отдадем респект на петимата огромни пловдивски треньори и да запалителен повече деца към шахмата. Приятно сме сюрпризирани, че участниците са толкоз доста ", съобщи основният уредник и строителен бизнесмен инж. Пламен Сапунов. Наградният фонд на надпреварата е 6000 лв.. Победителят ще получи 1100 лв., неговият подгласник - 800 лв., а класиралият се на трето място - 600 лв.. Предвидени са и поощрителни парични награди.

В шах шампионата се състезават и 40 деца до 12 години. За 6-годишния Пламен Бакалов от детска градина „ Мирослава “ това е първо присъединяване. Играе от една година в шах школа “Рокада “, а негов треньор е Илияна Полендакова. По този спорт го запалил баща му Димитър, с който мери сили най-често. Надява се да завоюва, само че повече се радва, че може да се включи в конкуренцията.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР