Над 200 къщи бяха наводнени на остров Евбея след силен

...
Над 200 къщи бяха наводнени на остров Евбея след силен
Коментари Харесай

Над 200 къщи са под вода след наводнение на остров Евбея

Над 200 къщи бяха наводнени на остров Евбея след мощен дъжд в неделя, заяви гръцкият ефирен канал " Скай ", представен от " Фокус ".

Според информацията изобилният дъжд, който е траял няколко часа на острова, е довел до преливане на локални планински реки. В резултат на гръмотевичната стихия, която получи името „ Атина “ от гръцката метеорологична работа, бяха залети над 200 къщи, а доста сектори от пътища бяха наводнени. Кметът на село Мантуди Йоргос Цапурниотис описа за „ трагичната обстановка в селата Агия Анна, Ахлади и Коцикия “. Според кмета водният поток бил толкоз мощен, че в град Ахладопотамо той отнесъл цяла къща от брега в морето. Няма известия за жертви.

Заместник-министъра на държавната помощ Христос Триантопулос сподели, че страната ще помогне на жителите на острова да се възстановят от претърпените вреди. „ Вече одобрихме незабавна дотация от 20 милиона евро “, сподели Триантопулос.

Проливен дъжд падна и в региона на град Загора в планината Пилион (Централна Гърция), който се намира покрай Евбея. Според метеоролозите към 30 тона вода на хектар са изпаднали под формата на превалявания в региона на Загора на хектар повърхност, което също е довело до наводнение на къщи и свлачища по пътищата. Гръмотевичната стихия аргументи огромни материални вреди там. Според локалните управляващи една къща е била разрушена от голямо парче канара, паднало от планината.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР