Над 200% е увеличението при безконтактните плащания в България за

...
Над 200% е увеличението при безконтактните плащания в България за
Коментари Харесай

Над 200% ръст на безконтактните плащания през 2020 година

Над 200% е нарастването при безконтактните заплащания в България за близо една година. Потребителите у нас стартират все по-масово да употребяват дебитни и кредитни карти или телефони, когато пазарят и правят преводи. Това сочат данните на най-големия български цифров портфейл iCard за интервала октомври 2019 – септември 2020 година

Броят на безконтактните заплащания с карта през септември тази година е над 2 пъти по-голям спрямо октомври предходната година. Възходяща наклонност се следи и при заплащанията с телефон, които също се оказват желан вид от българите. При тях нарастването е с над 100%, още веднъж за интервал от близо година. Според статистиката пикът на безконтактните преводи се отбелязва през септември 2020 година, спадове са регистрирани през март-април, когато стартира пандемията от Covid-19 и хората останаха по домовете си поради риск от преместване на вируса.

Електронните заплащания се трансформират във все по-предпочитан вид поради сигурността и сигурността. Покрай рисковете, свързани със заразяване от Covid-19 и съблюдаване на здравните ограничения, хората към този момент построиха привички да употребяват карти или телефони вместо пари в брой и откриха удобството при този вид заплащания. С цел отбягване докосването на предмети, които пипат доста хора, каквито са банкнотите и монетите, потребителите заложиха на цифровите преводи. Подобно несъмнено и надеждно решение за заплащане съставляват и NFC ключодържателите, които са с вграден чип и се свързват със сметка от цифровия портфейл на потребителите. Този вид аксесоарите са идеално средство за бързи безконтактни заплащания, а на пазара новаторските ключодържатели се оферират само от iCard. С тях консуматори елементарно ръководят средствата, с които разполагат, могат да наблюдават за всички направени преводи и заплащат комфортно и елементарно през всеки ПОС терминал.

Над 800 000 души в цяла Европа употребяват българското платежно решение iCard. Дигиталният портфейл е пуснат на пазара при започване на 2018 година и към днешна дата е спечелил доверието клиентите на водещи пазари като Румъния, Италия, Германия, Франция и Англия.

Сред главните преимущества на портфейла са безплатната му апаратура и регистрация, неналичието на каквито и да е месечни такси, опцията да се заплаща с телефон, както и да се вършат мигновени безвъзмездни преводи на пари сред потребителите му.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР