Над 20 са вече пунктовете в страната, където се издават

...
Над 20 са вече пунктовете в страната, където се издават
Коментари Харесай

Над 20 са работещите пунктове за регистрация за временна закрила на територията на страната

Над 20 са към този момент пунктовете в страната, където се издават регистрационни карти за краткотрайна протекция на бягащите от войната в Украйна.

 

Освен на двата гранични пункта при Русе и Дуранкулак, значимият документ може да бъде получен и на ЖП гарата в София, както и в районните или регионалните представителства на Министерство на вътрешните работи в Несебър, Поморие Бургас, Свиленград, Благоевград. Картата с новите места се обновява и добавя непрестанно на държавния портал. Освен тези данни, на формалния уебсайт https://ukraine.gov.bg/bg/ може да се наблюдават и дневните информации за броя влизащи хора от Украйна, какъв брой от тях остават и са настанени у нас.

 

В нашата страна са влезнали над 100 000 украинци, от тях близо 50 000 са останали  в България. До момента към 1500 имат краткотрайна протекция, регистрирани са към 700 души, потърсили интернационална протекция и още толкоз са входираните в Държавната организация за бежанците молби.

Над 25 хиляди души към този момент са получили заслон при изискванията на утвърдената от държавното управление стратегия за 40 лв. дневно.

    
В Националния туристически указател са декларирани 99 места за настаняване по програмата, потенциалът им е близо 21 хиляди кревати.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР