Над 20 л/кв. м е падналият дъжд през последните денонощия

...
Над 20 л/кв. м е падналият дъжд през последните денонощия
Коментари Харесай

Над 20 л/кв. м е падналият дъжд в Сливенско

Над 20 л/кв. м е падналият дъжд през последните денонощия в община Сливен, заяви инж. Снежана Кънева, шеф на общинския отдел "Обществен ред, ръководство при рецесии и oтбранително-мобилизационна подготовка ". Реките са с естественото си равнище, язовирите се пълнят без заплаха от преливане, съобщи Българска телеграфна агенция.

Няма затворени пътища, както и места без ток и вода.

Повишило се е равнището на язовир "Жребчево ", като все още в него има 139 милиона куб. м вода при цялостен потенциал на водосбора 400 милиона куб. м, сподели Пламен Иванов, шеф на "Напоителни системи " - клон "Средна Тунджа ". По думите на Иванов, в доста влажни месеци язовирът "качва до 80 милиона ", като в актуалните условия не се планува преливане или изпускане на вода. До началото на поливния сезон остават четири месеца, като упованията са язовирът да се изпълни, уточни той.

От осем на 12,7 млн. куб. м се е покачило равнището на язовир "Асеновец ", който доставя с питейна вода регионалния град, сподели шефът на ВиК-Сливен инж. Севдалин Рашев. Според него това е положително начало за годината, като упованията са да се усили гравитачно подаваната към града вода. През последните две години водоподаването е и помпажно, което усилва разноските на сдружението за еленергия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР