Над 2 млрд. евро се инвестират за развитие на градовете

...
Над 2 млрд. евро се инвестират за развитие на градовете
Коментари Харесай

България инвестира 2 млрд. евро за градско развитие в периода 2014-2020 г.

Над 2 милиарда евро се влагат за развиване на градовете в България през сегашния програмен интервал 2014-2020 година, оповестиха от пресцентъра на строителното министерство, цитирайки изявление на заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова в границите на присъединяване й в специфична сесия на Световния градски конгрес с представители на обществения и частен бранш, отдадена на финансирането за стабилно градско развиване. Средствата са по линия на Оперативна стратегия "Региони в напредък " и стратегиите за трансгранично съдействие.

Заместник-министър Николова е отбелязала потребността от привличане на частни вложения в осъществяването на обществени планове за постигането на ефикасни политики. Тя е обърнала внимание на обстоятелството, че за бъдещото градско развиване ще са нужни устойчиви планове, предопределени от три предпоставки - вярно структуриране, фокусиране на заинтригуваните страни за осъществяването им и едвам като последваща стъпка - финансирането. Компонентите, генериращи доходи, са значим детайл за реализиране на резистентност, разяснява още Николова.

Заместник-министър Николова е взела участие и в полемика за устойчивото развиване, новаторското ръководство на многофамилни жилища, създаването и внедряването на жилищни тактики. Пред участници от близо 20 страни от целия свят тя е показала българския опит и постигнатите резултати от осъществяването на стратегиите за енергийна успеваемост на многофамилните жилищни здания в България. Според анализите ограниченията, които се осъществят в България, водят до икономисване сред 40 и 60% в потреблението на сила.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР