Над 2/3 от американците, гласували за Камарата на представителите на

...
Над 2/3 от американците, гласували за Камарата на представителите на
Коментари Харесай

Повечето американци не искат втори мандат на Байдън

Над 2/3 от американците, дали своят вот за Камарата на представителите на Конгреса, не желаят президентът Джо Байдън да се кандидатира за преизбиране през 2024 година Това демонстрират първични резултати от народен екзитпол, заяви СиЕнЕн.

Според допитването, извършено от социологическия център " Едисън рисърч " за СиЕнЕн и други медии, повече от 70% от самостоятелните гласоподаватели и към 90% от гласоподавателите на републиканците споделят, че не желаят Байдън да взе участие в акцията за президентските избори в Съединени американски щати след две години. По-малко от 60% от гласоподавателите на демократите желаят той да се кандидатира за втори мандат.

Малко под 60% от самостоятелните гласоподаватели имат негативно отношение към Байдън, а почти толкоз не утвърждават работата му като президент. Сред гласоподавателите на демократите единствено 10% имат негативно отношение към него, а малко повече не утвърждават представянето му като президент. От гласоподавателите на републиканците над 90% имат негативно отношение към Байдън и не го утвърждават като президент.

Според изследването 2/3 от самостоятелните гласоподаватели и над 90% от гласоподавателите на демократите имат негативно отношение към някогашния президент Доналд Тръмп. От гласоподавателите на републиканците над 3/4 имат позитивно отношение към него.

Независимите гласоподаватели са към една четвърт от електората, гласоподавателите на демократите - близо една трета, а на републиканците - малко над една трета, показва СиЕнЕн.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР