Над 2,2 милиона деца и младежи под 18 години в

...
Над 2,2 милиона деца и младежи под 18 години в
Коментари Харесай

Германия: милиони деца са застрашени от бедност

Над 2,2 милиона деца и младежи под 18 години в Германия са застрашени от беднотия, сочат данните на Федералната статистическа работа. Това дава отговор на квота от 14,8 %, т.е. се установи леко понижение спрямо 2021-а, когато същият индикатор е бил 16,4 на 100.

Когато приходите са по-малко от 60 % от междинните

За заплашен от беднотия е считан този, който разполага с по-малко от 60 % от междинните приходи на популацията като цяло. През 2022-а година тази стойност е възлизала на 1250 евро нето месечно за самотните родители, а за двама възрастни с две деца под 14 години - 2625 евро.

Съгласно дефиницията, бедността и общественото отграничаване съществуват тогава, когато наличните приходи са под границата на бедността, когато съответното домакинство е наранено от материални и обществени ограничения или работещите хора в него са прекомерно малко.

Образованието на родителите е доста значимо

Данните сочат, че има ясна връзка сред опасността от беднотия при децата и младежите и просветителното равнище на родителите. Квотата на застрашените от беднотия деца на родители с ниско обучение в Германия е била 37,6 % през 2022-а година.

От децата на родителите със приблизително обучение застрашени от беднотия са 14,5 на 100, а когато майката и бащата са висшисти, единствено 6,7 на 100 от децата са застрашени от беднотия.

Германия е под междинните равнища в Европейски Съюз

Сравнение в границите на Европейски Съюз демонстрира, че Германия е измежду страните с висока степен на опасност от беднотия за децата и младежите. Квотата от 24 % за Германия е единствено малко под междинната за Европейски Съюз - 24,8 на 100. Това класира страната на 20-о място измежду 28-те членки на Общността. Най-застрашени от беднотия са децата и младежите в Румъния (41,5 процента) и в България (33,9). На другия полюс са Словения (10,3 процента), Чехия (13,4) и Дания (13,8).

Вижте и това видео на Дъждовни води: 

Индия: Да се гмуркаш в отровни води за монети

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР