Над 170 невалидни бюлетини от вота в с. Габровница са

...
Над 170 невалидни бюлетини от вота в с. Габровница са
Коментари Харесай

Над 170 са невалидните бюлетини от вота в Габровница

Над 170 невалидни бюлетини от вота в с. Габровница са открити след инспекция от движимости лица през днешния ден . Това стана ясно след отваряне на чувалите, заяви Българска национална телевизия.

Нито една невалидна бюлетина не е била отразена в изборния протокол. Невалидните бюлетини са или напълно празни, или такива, на които има маркирани два номера на листа. Бюлетините, при които се откриват маркирани две преференции за общински консултант, се регистрират като годни, само че преференцията отпада.

Припомняме, че след  стартира ново преброяване на бюлетините от секционната изборна комисия (СИК) в село Габровница за избор на кмет на обитаемото място и на общината, както и на представители в общинския съвет.

Делото бе формирано по жалбите на претендент от " Възраждане " и единствения самостоятелен претендент, които се явиха на последните постоянно извършени локални избори през 2023 година

Освен всеобщите и груби нарушавания на регламента при броенето, Партията на Зелените, която завоюва вота за кмет в селото, не е получила съгласно протокола нито един глас във вота за Общинския съвет.
 Едно за теб, едно за мен.., само че не ферари - преброяване на бюлетини в Габровница Обновена
Едно за теб, едно за мен.., само че не ферари - преброяване на бюлетини в Габровница

Вижда се член на комисията да зачертава бюлетини от общия куп за общински съветници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР