Над 16 000 кубически метра пръст са извозени при прочистването

...
Над 16 000 кубически метра пръст са извозени при прочистването
Коментари Харесай

Прочистиха коритото на Струма в Перник

Над 16 000 кубически метра пръст са извозени при прочистването на коритото на река Струма в Перник, в региона от ул. „ Г.С.Раковски “ в центъра на града, до ул. „ Янко Сакъзов “ в кв. „ Твърди ливади “.

Наносите в почистения сектор тук-там са достигали до 2 метра височина, заяви пиарът на общината Адриан Скримов: „ Под пластовете наноси „ изникна ” бетоново корито на поправената част на реката, строено през 50-те години на предишния век, за което никой не знаеше и което до момента в никакъв случай не е почиствано. Работата ще продължи в посока кв. „ Мошино ”. В този много дълъг регион, към 4 км., ще бъдат отстранени рискови дървета, шубраци и друга растителност в коритото на реката. Специално внимание ще се обърне на секторите към мостовете, с цел да бъде обезпечена по- положителната проводимост ".

Цялото разчистване на реката – до кв. „ Изток ”, е предоставено на компания след извършена социална поръчка и ще коства 130 000 лева За съпоставяне – в предходни години почистването на дребни региони от километър до километър и половина е коствало в пъти по-скъпо, уточни Скримов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР