Над 1500 учители от детски градини ще бъдат обучени догодина,

...
Над 1500 учители от детски градини ще бъдат обучени догодина,
Коментари Харесай

Деница Сачева: Приобщаващото образование ще бъде приоритетна тема по време на европредседателството ни


Над 1500 учители от детски градини ще бъдат подготвени следващата година, с цел да могат да правят ранна диагностика на тригодишните деца за възможни обучителни усложнения.

Това съобщи заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева във Видин по време на конференцията „ Адаптация на приемните деца в детските градини и учебните заведения ”, оповестиха от МОН. Тя уточни нуждата от усилване на публичното внимание и разговора във връзка с образованието на децата в приемна грижа, както и за превъзмогване на предразсъдъците по отношение на тях.

Заместник-министърът акцентира, че тематиката за приобщаващото обучение ще бъде един от целите по време на европредседателството ни. В неговите рамки ще бъде сложена тематиката за разширение на програмата „ Еразъм+ ”, като ще има нараснал акцент върху подвижността на учителите и опцията да обменят опит с непознатите си сътрудници. Приобщаващото обучение има освен филантропичен аспект, а и спомага за повишението на качеството на стопанската система, защото образува у младежите обществени умения и приемливост, уточни Сачева.

Тя съобщи, че екипът на МОН поставя доста старания институциите да работят в синхрон, тъй като проблемите на образованието не са изолирани от социално-икономическите проблеми. Заместник-министърът разяснява и резултатите от координационния механизъм за обгръщане на децата в просветителната система. По него екипите са обходили над 170 000 адреса, като 17 000 деца са върнати в учебно заведение и детска градина. 80 на 100 от децата са в чужбина.

Съветникът на министъра на образованието и науката Мария Семерджиева показа пред участниците акцентите в новата разпоредба за приобщаващото обучение, като уточни, че в нея са планувани ограничения за обща и спомагателна поддръжка на децата. Предвидено е и повишение на квалификацията на педагогическите експерти в тази област. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР