Над 1500 работници и служители от НЗОК в София град,

...
Над 1500 работници и служители от НЗОК в София град,
Коментари Харесай

Болници, аптеки и лични лекари могат за останат без пари заради протест на служителите от НЗОК

Над 1500 служащи и чиновници от НЗОК в София град, София област, Бургас, Варна, Плевен, Разград, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Русе, Монтана, Силистра, Стара Загора, Ловеч, Враца, Благоевград, Търговище, Смолян, Габрово, Перник, Кюстендил и други ще проведат едночасова предупредителна стачка в понеделник, 13 юни.

Работещите в Касата упорстват да бъдат увеличени еднократно главните им заплати, както и да бъдат обезпечени най-малко 200 щатни бройки за вдишване на новите действия в НЗОК.

Протестът се провежда от Синдикат на административните чиновници “Подкрепа ”. По калкулации на САС “Подкрепа ” е належащо да бъдат обезпечени средства в размер на 10 милиона лв. и точно това настояваме да бъде заложено в Закона за изменение и допълнение на Бюджета на НЗОК за 2022 година

“Работещите в НЗОК са експерти с висока подготовка, които следва да администират и управляват бюджет от 6 милиарда лв.. Няма по какъв начин да приемем за обективна оценка на техния труд възнаграждение от 1000 лева или 1200 лева бруто”, декларират от синдиката. Те ще отстояват настояванията си до дъно и при положение, че не бъдат чути ще преустановят заплащанията към договорните сътрудници на НЗОК – лечебни заведения, аптеки, персонални лекари и др.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР