Над 150 български студенти и млади професионалисти посетиха първото издание

...
Над 150 български студенти и млади професионалисти посетиха първото издание
Коментари Харесай

Български кариерен форум привлече над 150 сънародници в Мюнхен

Над 150 български студенти и млади експерти посетиха първото издание на “Българския кариерен конгрес ” в Мюнхен, където се срещнаха с представители на 33 родни компании. Кариерното ревю се организира годишно в Германия и Англия, само че за първи път немското издание на събитието гостува в баварската столица. Събитието беше проведено от Министерството на труда и обществената политика и съдружие “Български кариерен конгрес ” в партньорство с академично сдружение “Алеко ”.

Посетителите, изложители и гостите бяха приветствани от заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова, Драгомир Димитров – общоприет консул на Република България в Мюнхен и Ангел Игнатов – ръководител на “Български кариерен конгрес ”, a със особено видео послание се включи и заместител министър-председателят Томислав Дончев.

" Ситуацията на пазара на труда и икономическото развиване на България са извънредно положителни в последните няколко години. Когато си подадем ръка с работодателите и младежи, които са приключили своето обучение в чужбина, само че са се върнали да работят в родината, дружно можем да покажем какъв брой е привлекателно да се работи в България. На процедура в България няма компания, която да не търси младежи с положително обучение. Затова бих призовала всеки един младеж, получил обучение в влиятелен университет в чужбина, да се осъществя в личната си татковина ", сподели заместник-министър Зорница Русинова.

Посетителите се срещнаха с представители на 33 компании, измежду които се отличаваха водещи предприятия от секторите на инженерните и компютърните науки, производството, консултантските услуги, както и някои от най-активните неправителствени организации, които улесняват контакта на българските студенти зад граница с родината. Мюнхен е промишлен и стопански център на Южна Германия и притегля годишно огромна част български студенти и млади експерти. Разнообразният профил на българската диаспора в региона и известността на събитието провокираха и рекордния интерес от страна на бизнеса тази година.

" По време на организацията на ревюто в Мюнхен се сблъскахме с голямото предизвикателство да се свържем с тукашните сдружения, само че това в действителност си заслужаваше, тъй като по този метод успяхме да достигнем до доста млади българи, които един ден най-вероятно ще намерят своите благоприятни условия в България “, разяснява Маргарита Димова от екип " Корпоративен и Маркетинг " към " Български кариерен конгрес ".

" Каузата е основната дума, която събира всички тези младежи, които желаят да се занимават с организацията на това прелестно събитие. За нас триумфът в действителност е да разпространим нашата идея и да помогнем на от ден на ден младежи да създадат един осведомен избор, прибирайки се в България ", сподели Маргарита Радева от екип " Операции и Маркетинг " към " Български кариерен конгрес ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР