В парламента много честно няма значение дали си прав и

...
В парламента много честно няма значение дали си прав и
Коментари Харесай

Божидар Божанов: В парламента много често няма значение дали си прав, а има значение простата аритметика

В Народното събрание доста почтено няма значение дали си прав и какъв брой мощно викаш, а има значение простата аритметика . Това написа в собствен коментар в обществената мрежа Фейсбук някогашният министър на електронното ръководство Божидар Божанов . Публикуваме неговия разбор без редакторска интервенция:

„ Малките неща. Лятото на 2023 година Гласуваме промени в Търговския закон. Стигаме до моето предложение, с което се дава опция капиталът на сдружение (ООД) до 1000 лева да може да се внесе в касата на сдружението и да се удостовери от шефа с декларация, вместо да се открива набирателна сметка в банка.

Защо го предложих – когато новоучредяващо се сдружението има задграничен съучастник или шеф, банките или отхвърлят, или доста бавят откриването на набирателна сметка, само че постоянно събират големи такси за разглеждане. Това е непотребна бюрократична спънка пред частната самодейност. Такова общо мнение бяха изразили по-рано през годината 9 търговски камари (на европейски страни и САЩ), както и адвокатурата.

Та, второ четене в пленарна зала. Минаваме към гласоподаване, като заради рехавото наличие в залата, с гласовете на опозицията, предлагането е признато. От ГЕРБ излизат на трибуната с процедура, с която печелят време, с цел да влязат всички техни депутати в залата и да гласоподават „ срещу “, като на прегласуването предлагането не е признато.

Някои гласувания (и по-важни и по-маловажни), зависят от няколко гласа в Народното събрание. А тези няколко гласа в Народното събрание зависят от няколко хиляди гласа на изборите. Горното малко нещо е единствено илюстрация на това, че в Народното събрание доста постоянно няма значение какъв брой си прав и дали викаш доста мощно, а има значение простата аритметика. “

Лъчезар Богданов: България регистрира най-голям растеж на цени на производител след Унгария!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР