Над 15 000 служители на МВР следят за опазването на

...
Над 15 000 служители на МВР следят за опазването на
Коментари Харесай

В деня на вота: Над 15 000 служители на МВР следят за опазването на обществения ред

Над 15 000 чиновници на Министерство на вътрешните работи наблюдават за опазването на публичния ред, пожарната сигурност и обезпечаването на умерено протичане на изборния ден. Това оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Сигнали, свързани с нарушавания, които попречват естественото протичане на изборния развой и са сътносими към дейностите на Министерство на вътрешните работи,

и през днешния ден могат да се подават на денонощната телефонна линия  02 90 112 98 и имейл, както и на особено отворените телефонни линии и електронни пощи по места в съответните регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи.

Звената на Дирекция " Български документи за идентичност " ще работят в днешния ден от 8.30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени персонални карти и документи с изминал срок) предвид на практикуване правото на избор на жителите.

В събота (28 октомври), при полицейска акция за попречване на нарушавания против политическите права на жителите към 10:30 часа в квартал „ Раковица “ в Берковица, е открит мъж на 63 години, който предложил имотна полза, с цел да се гласоподава за избрана политическа мощ на изборите, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

При следствието са открити очевидци – очевидци. Те са разпитани пред арбитър и в Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Берковица. От дома на обвинения са конфискувани лист с имена и числа против тях, както и 1000 лв. на купюри по 50 лева Мъжът не е арестуван заради здравословни аргументи.

По случая е формирано бързо произвеждане по член 167 от Наказателен кодекс.

В последната седмица на акцията на осем места в област Монтана бяха открити описи с имена на хора и против тях парични суми. По случаите са формирани досъдебни и бързи полицейски производства.

По време на акцията за предходните избори през април 2023 година в района бяха формирани 12 досъдебни производства за пазаруване на гласове, по тях към този момент има и неоправдателни присъди, оповестиха за Българска телеграфна агенция от полицейската дирекция в Монтана.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР