Над 14 000 жители на областта изясниха здравния си статус

...
Над 14 000 жители на областта изясниха здравния си статус
Коментари Харесай

Над 14 000 изясниха здравния си статус с помощта на НАП-Хаск...

Над 14 000 поданици на региона изясниха здравния си статус от началото на годината до момента благодарение на Национална агенция за приходите, оповестяват от офиса на приходната администрация в Хасково. Това била най-търсената услуга през първите 9 месеца на годината, осъществена с персонално посещаване в Агенцията.

Сред най-желаните услуги, предоставяни от Национална агенция за приходите в Хасково, са още банкет на данъчни и осигурителни заявления - употребили над 9700 души, и издаване на личен идентификационен код (ПИК) -  какъвто са декларирали близо 5700. Други 10 700 клиенти пък са посетили администрацията, с цел да платят налози, здравни и други осигуровки, както и дължими суми към други институции посредством ПОС терминално устройство. То им икономисва такса за превод и време за отразяване в персоналната им данъчно-осигурителна сметка. 

От приходната администрация в Хасково припомнят, че всеки може да ревизира здравноосигурителните си права освен на място в офиса, само че и по още два метода. Чрез Портала на Национална агенция за приходите и е-услугата „ Справка за здравноосигурителния статус “. Тя е със свободен достъп и с изключение на настоящо положение на статуса, дава информация за интервалите с прекратени здравноосигурителни права. Вторият метод е с позвъняване на телефон: 0700 18 700 на цена, според цената на съответния оператор. Услугата е автоматизирана и изисква единствено въвеждане на ЕГН посредством клавиатурата на телефона. Системата дава данни и за всички месеци и години, за които не са платени наложителните вноски. Справката за здравноосигурителен статус по телефона работи 7 дни в седмицата, 24 часа дневно, подсетиха още от Национална агенция за приходите.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР