Над 130 милиона лева ще бъдат вложени в модернизацията на

...
Над 130 милиона лева ще бъдат вложени в модернизацията на
Коментари Харесай

Влагат над 130 млн. лв. в модернизацията на жп възел Пловдив

Над 130 милиона лв. ще бъдат вложени в модернизацията на железопътния възел Пловдив в идващите три години. Повече от 94 милиона от тях са обезпечени от Европейски Съюз. Обновяването включва жп участъците  Пловдив-Крумово и Пловдив-Скутаре, а началото на строителните действия беше обещано с публична гала на гара „ Тракия “. 

Модернизацията обгръща стоманения път, контактната мрежа и системите за сигнализация и телекомуникации. Ще бъдат построени още шумозащитни уреди и защитни огради,  пешеходен подлез,  пътни надлези и пасарелки. Ще има и системи за видеонаблюдение. Проектът кореспондира с европейските транспортни политики и цели реализиране на съгласуваност по стандартите на Европейски Съюз, акцентира зам.-министърът на превоза и известията Божидар Костадинов:

„ От тук минават всички линии по другите транспортни коридори, свързаността сред Азия и Европа, както и от Гърция в посока Северна Европа. Това е възел – от една страна той е към Скутаре, т.е. към линията Пловдив-Бургас, въпреки това е Пловдив-Крумово “.

Предвижда се с реализацията плана да се обезпечат благоприятни условия за увеличение на трафика, както и на скоростта на придвижване на влаковете.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР