Над 1000 лева струва полицата Гражданска отговорност“ за водачи на

...
Над 1000 лева струва полицата Гражданска отговорност“ за водачи на
Коментари Харесай

Тези шофьори не могат да повярват колко ще плащат за Гражданска отговорност!

Над 1000 лв. коства полицата " Гражданска отговорност “ за водачи на 18 години с нови и мощни возила, демонстрира информация на " Телеграф “ в портали за съпоставяне на цените на застраховките. Цената е за автомобил, създаден през тази година, с мощ над 125 конски сили и размер на мотора над 3500 кубика. Регистрацията на возилото е в столицата, а водачът е на 18 години с под 1 година стаж зад кормилото. Най-скъпата лавица за този водач е 1018 лв. при заплащане на четири вноски. Най-ниската цена, която оферират застрахователите, е 400 лв., демонстрира справката в портала.

Сравнение

За съпоставяне цената пада три пъти, в случай че водачът вместо на 18 е на 80 години, само че още веднъж със стаж зад кормилото под 1 година. За него полиците костват от 290 до 527 лв. за година.

В София цените на полиците са най-високи поради по-големите опасности от натоварения трафик. Средно с 20% по-евтина е полицата Гражданска отговорност всеки месец за другите застрахователни компании, които я оферират, разкриха брокери пред " Телеграф “. Така, в случай че сега застраховката е с към 50 лв. по-евтина в една от фирмите, то през септември ще е в друга компания, разясниха брокери.

Намаление

Между 40 и 50 лв. е поевтиняла застраховката " Гражданска отговорност " спрямо месец август предходната година, заяви Българска национална телевизия. Причината съгласно брокери е ценовата война на пазара и отстъпките, които се дават за лавица, направена онлайн. Въпреки това обаче подписаните по интернет застраховки са едвам 5 %, настояват от сектора. С 10 % по-евтини са онлайн полиците, като при покупката им единствено се отбелязва, че са направени по интернет.

От сектора считат, че с цел да работи пълноценно онлайн застраховането, са нужни законодателни промени, с които " Гражданската отговорност " да бъде застраховка за лидера, а не на автомобила.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР