Над 100 евродепутати поискаха санкции срещу Русия по случая с

...
Над 100 евродепутати поискаха санкции срещу Русия по случая с
Коментари Харесай

Натискът на Европа и НАТО срещу Русия се засилва заради отравянето на Навални |

Над 100 евродепутати желаеха наказания против Русия по случая с отравянето на Алексей Навални.

В отворено писмо до висшия представител по външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел, оповестено през днешния ден, членове на няколко политически групи в Европейския парламент приканиха за " цялостно и транспарантно следствие ".

" Оставаме извънредно скептични, че съветските управляващи са способни и желаят да проверяват същинския генезис на това закононарушение ", написаха евродепутатите. 

" Всички се обръщаме обратно към дългата история на ръководството на Путин - негови съперници и самостоятелни публицисти, нападнати или убити. Руските управляващи не съумяха да изправят пред съда същинските причинители ", прибавиха те.

Борел съобщи нощес, че е допустимо Европейски Съюз да вземе ограничения в отговор на отравянето на Навални.

Реакцията на НАТО

НАТО организира изключителна среща през днешния ден, на която разиска случая с съветския опозиционер.

Отравянето на Навални е съществено нарушаване на интернационалното право, подчертават от военния алианс.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че не желае да спекулира какви дейности биха довели до разрешаване на случая.

Пред Русия има съществени въпроси, на които би трябвало да отговори, а потреблението на сходно оръжие е ужасяващо, добави той, като прикани за цялостна информация за програмата " Новичок ".

30-те страни членки на НАТО приканиха Русия да сътрудничи в следствието на отравянето на Навални - следствие, ръководено от Организацията за възбрана на химическите оръжия.

Какво отговори Русия?

Говорителят на Путин Димитрий Песков съобщи, че не вижда основателна причина за налагането на нови наказания.

Все отново няма обвинявания и няма причина да упрекваме съветската страна. Ние не сме склонни да приемем каквито и да било обвинявания в това отношение, безапелационен е той.

Песков разгласи, че от хоспитализирането на Алексей Навални Кремъл не стопира да дава информация по случая.

" Надяваме се, че ще бъде допустимо да се открият аргументите за случилото се, ние се интересуваме от това, желаеме това. Затова се нуждаем от информация от Германия. Все още нямаме информация от Германия ", твърди представителят на Путин.

Песков не вижда и причина да бъде спрян градежът на " Северен поток 2 ", защото отхвърля съветска интервенция в отравянето на Навални.

Германското държавно управление беше призовано от Зелената партия да приключи плана. Ръководителят на фракцията на зелените в Бундестага Катрин Гьоринг-Екарт съобщи, че газопроводът към този момент не е план, който Берлин може да осъществя дружно с Москва.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР