Над 100 документа са били пуснати по различни канали от

...
Над 100 документа са били пуснати по различни канали от
Коментари Харесай

От жертвите в Украйна до Вагнер в Хаити: серия от тайни документи на САЩ се появиха онлайн

Над 100 документа са били пуснати по разнообразни канали от Discord сървъри, 4chan конгреси, Twitter, Telegram и други Част от излязлата информация е за положението на войната в Украйна, в това число брифинги на най-високо равнице в Съединени американски щати Документите варират по значимост и източник - има такива от Централно разузнавателно управление на САЩ, АНС, Пентагона и др.
Битката за украинския Бахмут навлиза в осмия си месец и се трансформира в една от сериозните точки на войната - съгласно разнообразни информации от двете страни на фронта има десетки хиляди жертви. Битката в онлайн пространството също набра скорост предишния петък - 7 април.
Над 100 документа са били пуснати по разнообразни канали от Discord сървъри, 4chan конгреси, Twitter, Telegram и други Част от излязлата информация е за положението на войната в Украйна, в това число брифинги на най-високо равнице в Съединени американски щати Документите варират по значимост и източник - има такива от Централно разузнавателно управление на САЩ, АНС, Пентагона и други
Битката за украинския Бахмут навлиза в осмия си месец и се трансформира в една от сериозните точки на войната - съгласно разнообразни информации от двете страни на фронта има десетки хиляди жертви. Битката в онлайн пространството също набра скорост предишния петък - 7 април.

Серия от документи, за които се твърди, че са на американските секрети служби и Пентагона свързани с развиването на войната в Украйна, нуклеарната стратегия на Иран, ракетните стратегии на Северна Корея както и други горещи тематики, се появиха в обществените мрежи Twitter и Telegram. Част от тях провокира нажежена полемика в обществените мрежи, а точно два разнообразни екземпляра, които се допуска, че демонстрират броят жертви в борбата за Бахмут - сред 51 и 60 хиляди общо за двете страни.

Това не е първият подобен случай за тази година, а най-интересната част от документите е обвързвана с подготовката на Украйна за идната пролетна контраатака и положението на двете армии.
Реклама
Докато публично американските управляващи не признават достоверност на документите, източници на NBC прецизираха, че работната догадка е, че част от тях са същински, а други са подправени.

Все още не е явен източникът на течовете и с какъв достъп разполагат.
Какво се крие вътре
Документите, които са изтекли през последните седмици и месеци, съгласно разнообразни източници като The Guardian, CNN, Yahoo!News и други, включват в себе си класифицирана информация в друг набор от тематики - от данни за действия на " Вагнер " в Африка, до терзания на Южна Корея за доставки на боеприпаси на Съединени американски щати за Украйна.

Един от документите, който циркулираше в съветски канали на Telegram и е бил в следствие прегледан и верифициран от CNN е титулуван " Us, Allied & Partner UAF Combat Power Build ". Той е от февруари месец тази годна и включва информация за избран набор западни оръжейни системи, с които разполага сега украинската войска, плануваните периоди за доставки на нови такива и периодите, в които се чака да бъде приключено образованието за използването им.
Реклама
Друг носи наименованието " Russia/Ukraine Joint Staff J3/4/5 Daily Update (D+370) " и показва разискване за логистика и инженеринг, както и тактики и проекти и предлагаеми политики за избран ден на Обединения щаб на американските военни.

Трети документ съдържа карти, разположение на украински и съветски батальони, както и оценка за загубите от двете страни. Този документ е в два екземпляра, като единият наподобява фалшифициран. Според този отчет провалите за Русия вкючват сред 35-43 хиляди жертви, 72 самолети/бомбардировачи, 82 транспортни средства с ротационни крила (тип хеликотер и подобни) и 6004 наземни транспортни средства, а за Украйна те са сред 16-17.5 хиляди жертви, 60 самолета/бомбардировачи, 32 транспортни средства с ротационни крила, 11 стратегически SAMs и 34 тактически SAMs. В другия документ жертвите от съветска страна са неведнъж по-малко.

Съществуват и информация от по-различно естство, като прогнози за времето през февруари и оценки дали земята ще замръзне и какви преимущества може да има времето за маневреността на наземните машини на украинската войска.

Някои от документите, които Yahoo са разгледали включат такива, които са с хипотетичен източник Централно разузнавателно управление на САЩ и съдържат оценка за кабинета на Виктор Орбан. Друг документ включва оценка на опциите на " Вагнер " да построи контакти с държавното управление на Хаити. Има грами, детайлизиращи предложение за отваряне на фабрика за корекция на съветски оръжия в ОАЕ, координирано с Москва.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР