Над 100 апартамента в 22-етажен блок останаха на сухо повече

...
Над 100 апартамента в 22-етажен блок останаха на сухо повече
Коментари Харесай

Наводнени апартаменти и повредени уреди заради ремонт на ВиК Пловдив

Над 100 жилището в 22-етажен блок останаха на изсъхнало повече от 24 часа. Проблемите на жителите се отключили след ремонт на ВиК. Апартаменти от първите етажи са наводнени, с развалени бойлери и ел. уреди, алармираха читатели на TrafficNews.

Засегнати описват, че заради превключване на нови водопроводни отклонения на 8 юни, живеещите от 5 до 22-ри етаж на ул. „ Преспа” 6 останали без вода. Водоподаването било спряно в 10 часа, а в 17 часа екипът на ВиК си тръгнал, твърдейки хората, че всичко е наред. Вода на високите етажи обаче нямало. Заради високото налягане на ниските етажи се стигнало даже до наводнения. Вода почнала да избива от тръбите в жилищата, описват притежатели на засегнатите парцели.

Вчера вечерта са подадени сигнали до ВиК сдружението, с вяра от страна на жителите, че ще се отзове спешен екип, който да в профил казуса. Това обаче не се случило.

“Всичко е поради погрешно свързване на водоснабдяващите системи. Ниското налягане е включено на мястото на високото. Следователно до високите етажи водата няма по какъв начин да доближи. Но това не е единственият проблем. Поради мощното налягане на ниските етажи на хората им се повредиха бойлерите, избиха им батериите на чешмите и се наводниха жилищата. Целите им домове са във вода, а в същото време, в тези жеги, на по-голямата част от хората в блока се постанова да си купуват вода, с цел да си измият ръцете”, описа домоуправителят на 22-етажния блок пред TrafficNews.

Екип на ВиК се отзовал на сигналите им за казуса чак на 9 юни в 10 часа сутринта.

За да разберем на какво се дължи забавената реакция на ВиК-Пловдив, медията ни се свърза с Антон Гълъбов. Ето какво сподели той: „ От няколко дни върви един ремонт. Подменя се целият пръстен, който зарежда блоковете, тъй като те бяха много остарели. Това е повода. Предполага се, че до обяд ще се решат всички въпроси там и ще има вода”. Относно повредите и наводненията в домовете на хората, Гълъбов съобщи, че се работи външно, затова сдружението няма отношение с вътрешните проблеми.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР