Над 100 000 човека протестираха в Израел срещу планирани съдебни

...
Над 100 000 човека протестираха в Израел срещу планирани съдебни
Коментари Харесай

Над 100 000 души протестираха в Израел срещу планирани съдебни реформи

Над 100 000 индивида стачкуваха в Израел против планувани правосъдни промени, съобщи ДПА, като се базира на уредниците. Това е седма поредна седмица на митинги против оферти от държавното управление проект.

Реформата има за цел да даде на Народното събрание власт да анулира решения на Върховния съд с нормално болшинство. Предвижда се също по този начин политиците да получат повече въздействие в назначението на съдиите.

 
Това законодателство е недопустимо и ние ще създадем всичко допустимо, с цел да предотвратим приемането му. Някои министри, които са били осъждани за закононарушения, и министър-председателят, против който се водят три каузи, пробват да трансформират системата в своя полза и да поемат контрола над Върховния съд – това е нечувано.
Дан Халуц – някогашен шеф на генералния щаб на израелската армия  

Критици виждат в проектите на държавното управление опасност за демократичното разделяне на управляващите. Реформата може да разреши на премиера Бенямин Нетаняху да избегне наказание в процеса против него за корупция.

При отсъствието на писана конституция в Израел Върховният съд има особена роля в поддържането на върховенството на закона и човешките права. Правителството обаче упорства, че съдът сега упражнява прекомерно огромно политическо въздействие. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР