Над 10 служители на ДАИ-Благоевград бяха задържани вчера при акция

...
Над 10 служители на ДАИ-Благоевград бяха задържани вчера при акция
Коментари Харесай

Корупция в ДАИ - коментират Алекси Стратиев и Красимир Георгиев

Над 10 чиновници на ДАИ-Благоевград бяха арестувани през вчерашния ден при акция на Специализираната прокуратура. Те са задържани за присъединяване в проведена незаконна група. Операцията е взаимна на ГДБОП, ДАНС и полицията в Благоевград. Задържаните чиновници са взимали сред 300 и 500 евро рушвет от транспортни компании.Сред задържаните са най-вече такива, които ревизират по пътищата за нарушавания, а не са изпитващи на шофьорските курсове. От Специализираната прокуратура споделиха, че те са били следени задоволително дълго време, с цел да се съберат нужните доказателства за осъщественото от тях закононарушение.

Гости по тематиката в " Денят стартира " бяха някогашният шеф на КАТ Алекси Стратиев и автоинструкторът Красимир Георгиев.

Алекси Стратиев: Това към този момент не е вест, защото на избран интервал се случва, било тези, които управляват на пътя, било претендент водачите, било прегледите. Дейността е такава, че е обвързвана един път с доста санкции и повторно с безпределно доста елементи от условията, които се постановат, както и контролът от тези, които управляват. Отгоре-надолу пирамидата би трябвало да работи дейно.
Според Красимир Георгиев сега се лекува болката, само че не се търсят аргументите за нея.
Красимир Георгиев: Така е направена нормативната уредба, там е заложен този миг. Ако на мен ми дават 400-500, дано да са 600 лева..и съм се прибрал у дома, пристигнал е ЧЕЗ и ми е откачил тока, тъй като не съм го платил, на другия ден такива нарушавания ще ви намеря, че да си изкарам парите, с цел да си платя тока.
Вижте и още от диалога - във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР