Над 10 хиляди пенсионери ще бъдат съкратени от администрацията от

...
Над 10 хиляди пенсионери ще бъдат съкратени от администрацията от
Коментари Харесай

Промени в администрацията, съкращават над 10 хиляди пенсионе...

Над 10 хиляди пенсионери ще бъдат съкратени от администрацията от следващата година. Звена, които обслужват бедните и хората с уверждания могат да останат без обслужване няколко месеца. Това сподели в ефира на " Денят онлайн " Кремена Атанасова от КТ " Подкрепа ". По думите й по този начин държавната администрация няма да стане по-добре работеща, а в противен случай.

" Съкращенията ще създадат работата на администрацията непостижима. Отново ще се влезе в омагьосания кръг, администрацията ще бъде поставена на трупчета, а обществото ще е недоволно от услугите. Смяната на едни хора с други не значи промяна. Последно същинска промяна беше направена през 2012 година от Дянков. От тогава до момента има единствено два случая в които администрацията е набъбнала. При ТОЛ системата и при европредседателството ни ", изясни тя в ефира на NOVA.

Атанасова разяснява още, че все още броя на администрацията е 142 хиляди души, като 11 хиляди и 200 са незаетите места.

" Освобождаването на хората се случва без предупреждение, не е ясно кое постанова тази неотложност. Вероятно задачата е да се удовлетвори публичното очакване, което Асен Василев сътвори. Възможно е и да има бюджетни причини- компенсациите да бъдат изплатени в границите на тази календарна година ", сподели още тя.

Според Кремена Атанасова след плануваните съкращения в държавната администрация от следващата година, редица дирекции ще станат на процедура нефункциониращи. По думите й плануванаъа разпоредба няма да направи администрацията по-добре работеща, а в противен случай.

" Някои звена ще останат необезпечени с фрагменти. В една софийска дирекция да вземем за пример ще се освободят шефът, счетоводителят и касиерът. Това са длъжности, които не могат да бъдат заместени с други хора. Един конкурс за назначението на нови лишава сред един и три месеца. Т.е активността на някои дирекции няма да се прави няколко месеца ", изясни тя.

Според миналогодишните данни свободния щат в администрацията е към 10%, колкото ще бъдат и съкратените пенсионери, разяснява още Атанасова. Една от главните аргументи за неналичието на фрагменти остава ниското възнагражадение, добави тя.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР