Над 10 банки кръв са необходими, за да може 4-годишно

...
Над 10 банки кръв са необходими, за да може 4-годишно
Коментари Харесай

Спешно се търси кръв А+ за четиригодишно дете с изгаряния

Над 10 банки кръв са нужни, с цел да може 4-годишно дете с тежки изгаряния, настанено в УМБАЛ „ МЕДИКА РУСЕ “ да има късмет за възобновяване. В Районния център по Трансфузионна Хематология на гр. Русе не разполагат с нужното количество кръв от нужната А+ (А позитивна група).

Детето е потърпевшо при битов случай и има дълбоки изгаряния на 1/3 (над 30%) от тялото си. Екипът пластични хирурзи на болничното заведение към този момент е направил част от плануваните интервенции, за потърпевшите сектори от тялото му да бъдат покрити със здрава кожа. Предстоят още няколко оперативни стадия, само че неналичието на кръв стопира вярното лекуване на детето. Всяко забавяне води до спомагателна зараза и понижава възможностите за оздравяването.

Екипът на УМБАЛ „ МЕДИКА РУСЕ “ моли всеки с опция да помогне с кръводаряване на група А+ /A положителна/ да го направи в Районния център по Трансфузионна Хематология на гр. Русе, ул. „ Независимост ” №2, от 7:30 до 12:00 ч. като посочат, че кръводаряването е за 4-годишното дете с тежко изгаряне от УМБАЛ „ МЕДИКА РУСЕ “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР