Над 1 млрд. души може да убие пандемия, , причинена

...
Над 1 млрд. души може да убие пандемия, , причинена
Коментари Харесай

Пандемия може да затрие един от всеки седем души

Над 1 милиарда души може да убие пандемия,, породена от грипен вирус, който със своята вирулентност и патогенност наподобява на възбудителя на атипичната пневмония ТОРС. Това са открили откриватели от Центъра за здравна сигурност „ Джон Хопкинс “.
Прогнозира се, че почти две години откакто избухне епидемията, жертви на заболяването ще станат 150 милиона души, а при незадоволителни благоприятни условия за ограничение на инфекцията и създаването на ваксина, починалите ще стигнат и до 1 милиард души, написа Science Alert.

Според сюжета, месец след появяването на новата атипична зараза, породена от парагрипа Clade X, здравните организации ще разпознават 400 случая на заболяване и 50 смъртни случая. В началото епидемията ще се популяризира в Германия и Венецуела. През първата седмица на болестта пациентите ще имат нормалните признаци на грип, в това число кашлица и висока температура, само че по-късно се развиват затруднения като енцефалит и кома.

Целта на симулацията Clade X е да се оцени успеваемостта на политиците и специалистите по здравна сигурност при положение на същинска пандемия. Оказало се, че 20 месеца след началото на епидемията, в света ще са починали 150 милиона души, а единствено в Съединени американски щати - 15-20 милиона души. При неявяване на ваксина смъртността продължава да пораства, вследствие на което ще загине до 10% от цялото население на Земята.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР