Над 1,7 млн. лева от Програмата за трансгранично сътрудничество между

...
Над 1,7 млн. лева от Програмата за трансгранично сътрудничество между
Коментари Харесай

Правителството отпусна 1,7 млн. лв. за туристически и екопроекти с Македония

Над 1,7 млн. лв. от Програмата за трансгранично съдействие сред България и Република Северна Македония ще финансират планове в региона на опазването на околната среда и развиването на туризма в трансграничния район сред двете страни, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Правителството утвърди смяна в програмата, която е препоръчана от Управляващия орган вследствие на осъществен вътрешен разбор през предходната година.

Неусвоеният запас от предпочитаната ос " Конкурентоспособност " ще се трансферира към " Околна среда " и " Туризъм ".

От държавното управление считат, че по този начин ще се финансират повече планове в тези области, подадени от бенефициентите по Втората покана за подаване на планови оферти, които сега са включени в аварийния лист.

Тази мярка ще способства за цялостното асимилиране на финансовите средства по Програмата за интервала 2014-2020 г, както и за постигането на заложените цели по програмата.

Приета е и смяна в метода на показване на финансовите индикатори към Рамката за осъществяване на Програмата, които отразяват общия размер на допустимите разноски, представляващи сумата от европейското финансиране и съответстващото национално съфинансиране.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР