Начинът, по който започвате деня си, наистина задава тон за

...
Начинът, по който започвате деня си, наистина задава тон за
Коментари Харесай

Най-вредните сутрешни навици, които трябва да спрем

Начинът, по който стартирате деня си, в действителност задава звук за останалата част от будните ви часове.

Има няколко утринни процедури, които обезпечено ще ви оставят да се чувствате уплашени и разконцентрирани през целия ден, написа profit.bg. Така че, в случай че се пробвате да се възползвате оптимално от времето си, ето няколко образеца за неприятни утринни привички, които би трябвало да пропуснете.

Не хапвайте десерт за закуска
Очевидно това не се отнася единствено за ястие на чийзкейк или бисквитки, само че и за доста цялостни със захар артикули, които постоянно се употребяват за закуска – като вафли, зърнени храни, кроасани и мъфини. Те са цялостни със захар и въглехидрати. Въпреки че усетът на тези съставки е превъзходен, откакто високата захар падне, което се случва доста по-рано, в сравнение с си мислите, ще останете раздразнителни, без капка сила и гладни за повече храна.

Вместо сладка храна, богата на въглехидрати, пробвайте здравословно смути. Благодарение на плодовете можете да задоволите сладките вкусови рецептори, като в същото време ще имате порция зеленчуци, дружно със здравословни мазнини и протеини посредством кокосово мляко, костен бульон, протеинов прахуляк, колаген или други здравословни миксове.
Не яжте, в случай че не сте гладни
Възпитани сме да имаме вяра, че закуската е най-важното хранене за деня и за някои хора е по този начин. Други обаче избират да не ядат заран и принуждаването им да хапнат евентуално би донесло повече щета, в сравнение с изгода.

Ако се окажете част от тази група, вместо да се обвинявате, че не обичате закуската, по-добър вид може да бъде периодическото недояждане. Има няколко разнообразни вида такова, само че един от най-лесните е гладуването с лимитирано време, или 16/8, по време на което се въздържате от хранене в продължение на 16 часа (обикновено след вечеря до обяд) и ядете единствено 8 часа денем.

Освен че е по-полезна алтернатива за хора, които не ядат заран, изгодите от периодическото недояждане включват загуба на ненужно тегло, понижаване на възпалителните процеси в тялото, по-добро здраве на сърцето и стабилизиране на кръвната захар.
Не пропускайте утринните тренировки
Сутрините не са за всеки. Но в случай че сте почитател на вечерния фитнес – или в случай че избягвате да упражнявате изцяло, можете да помислите за смяна.

Раздвижете кръвта заран - това е превъзходен метод за повишение на енергийните равнища без кофеин. За страдание, вечерните тренировки могат да доведат до мъчно заспиване.

Освен това утринните тренировки оказват помощ за усилване на метаболизма ви, изгаряне на повече калории през целия ден и повишение на продуктивността. И е по-вероятно да извършите по-здравословен избор по време на хранене, в случай че първо сте упражнявали.
Не пийте питиета с куп калории и захар
Кафе със сметана или мляко? Добър метод да започнете деня. Но когато ежедневните ви питиета съдържат куп захар, сметана, сиропи и всички други съставки, е елементарно да натрупате калории, без даже да го осъзнавате. И това е преди да сте яли солидна храна.

Когато изберете тези здравословни клопки, маскирани като кафе, цялата захар и консерванти ви карат да се чувствате гладни, тъй че в последна сметка хапвате храна, макар че към този момент сте изяли калоричния еквивалент на храна (или повече!). Когато умножите това по всички кафе питиета, които поръчвате, числата в действителност се натрупват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР