Начинът, по който беше назначен и свален Гешев е много

...
Начинът, по който беше назначен и свален Гешев е много
Коментари Харесай

Демерджиев: Подозирам, че има връзка между убийството на Къро, атентата срещу главния прокурор и смъртта на Ангел Христов

" Начинът, по който беше назначен и свален Гешев е доста огледален. Това в този момент не беше процедура по премахване извършена обективно и постоянно тъй че да се обезпечат правата, в това число на господин Гешев. Когато искаш да поправиш пороци в една система не можеш да ги поправиш със същите дейности, с които си ги основал ", съобщи в ефира на Българска национална телевизия някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев.

По думите му проблемите в правосъдната система са лъснали по доста противен и недопустим метод.

Трябва да се наблюдава има ли връзка сред атентата против основния прокурор, убийството на Красимир Каменов - Къро и гибелта на Ангел Христов. Подозирам, че има такава връзка, само че не мога да ги споделя. Това разяснява някогашният длъжностен вътрешен министър.

Не имам вяра, че Ангел Христов е пристигнал в България, с цел да почине измежду околните си, както се разясняваше. Най-логично е да отиде в болница в ОАЕ и да се лекува, където се разясняваше, че обитава. Прави ми усещане, че доста хора през годините починаха от инфаркт, когато стъпват на погрешно в избрани обстановки, сподели още Демерджиев. 

По мотив мистериозното влизане на Ангел Христов в България, Демерджиев разкри, че е допустимо да е минал през границата с Гърция с подправен паспорт.

Бившият вътрешен министър разяснява изгубването на някогашния следовател Петьо Петров. " Разпоредих инспекция, която би трябвало да откри дали чиновници са му помогнали да излезе отвън граница. Имахме данни за подозрително излизане на негови близки в посока Турция. Дълго време този човек и някогашната му брачна половинка действаха взаимно, в този момент се следи раздор сред тях ", добави още той. 

Отстраняването на Гешев беше значимо, само че методът не беше верния. Това, което се случва сега не е правосъдна промяна, разяснява някогашният министър във връзка предварителното премахване на основният прокурор Иван Гешев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР