Начинът, по който аржентинският отбор постъпи след победата над Франция,

...
Начинът, по който аржентинският отбор постъпи след победата над Франция,
Коментари Харесай

И спортният министър на Франция осъди поведението на аржентинските играчи и фенове след победата над Франция

Начинът, по който аржентинският тим постъпи след успеха над Франция, не е заслужен за мача, който видяхме. Това сподели министърът на спорта на Франция Амели Удеа-Кастера пред RTL.

Тя дефинира държанието на някои аржентински играчи като " тъпо ".
След успеха си на финала на международното състезание по футбол, някои аржентински играчи насочиха насмешки и провокации към тима на Франция. Поведение, което министърът на спорта остро осъди.

„ Ясно е, че имаше неуместни забележки. Реагирах неотложно, когато имаше расистки обиди против някои от нашите играчи измежду аржентинските почитатели. Видях и неуместната насмешка с Орелиен Чуамени. Просто е вулгарно, не на място и не дава отговор на висотата на играта “, разяснява Амели Удеа-Кастера.

Министърът на спорта не е първият, който реагира на отношението на съотборниците на Лионел Меси към французите. Президентът на френската футболна централа Ноел Льо Грае също изрази възмущението си с писмо до своя аржентински сътрудник.

Срещу футболистите, които са отправили обиди против френски играчи са подадени тъжби.

„ Започнахме разнообразни процедури. Много е шокиращо. Това са момчета, които дадоха всичко от себе си, с цел да успее тимът на Франция. Важно е да ги поддържаме “, разяснява Льо Грае.

Една от провокациите на аржентинския тим, които будят отвращение във Франция е по време на парада на играчите. Вратарят Емилиано Мартинес беше видян да държи бебе кукла, чието лице беше покрито със фотография на Мбапе. По време на празненствата в Аржентина пък група почитатели възпламениха спонтанен похлупак на ковчег, декориран с кръст и фотография на Мбапе. След финала стражът на Аржентина се подигра на френския футболист, който означи три гола във финалния дуел за купата: " Минута безмълвие... за Мбапе ", се вижда във видео снимано в съблекалнята на международните първенци.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР