Началото на новия тенис сезон беше дадено с дебютното издание

...
Началото на новия тенис сезон беше дадено с дебютното издание
Коментари Харесай

Първият победител за сезона е ясен: Фриц откри United Cup с категорична победа за САЩ!

Началото на новия тенис сезон беше обещано с дебютното издание на новосформираната отборна тенис конкуренция - United Cup, чрез която двете професионални тенис вериги - ATP и WTA, откриват календарите си за 2023-та година. В откриващия мач за надпреварата в Сидни се изправиха Съединени американски щати и Чехия, които попаднаха в група " C " дружно с отбора на Германия, а на корта в " Ken Rosewell Arena " излязоха първите ракети на двете страни в лицето на Тейлър Фриц и Иржи Лехечка.

Американецът изпрати извънредно сполучлива 2022-ра година, по време на която завоюва дебютната си Мастърс 1000 купа, преди след това да пробие в международния топ 10, трансформирайки се в неизменима част от него през последните месеци. Фриц приключи сезона си с постигане до полуфиналите на АТР финалите в Торино, до момента в който в това време международният номер 81 остана в ролята на подгласник на Next Gen ATP Finals. Сблъсъкът в Сидни надалеч не предложи изключително завладяващи моменти на феновете, откакто представителят на топ 10 не остави шансове на чеха и го надигра привидно рутинно в поредни сетове с 6:3 6:4, носейки първа точка на Съединени американски щати в съревнованието против европейската страна, а след броени минути на корта следва да забележим вторите ракети при дамите - Мадисън Кийс и Мари Бузкова.

Стартът на дуела напълно принадлежеше на по-високоранкирания играч, който контролираше протичащото се и се възползва от сковаността в дейностите на противника, с цел да завоюва първите осем точки в срещата, с което си обезпечи удобен пробив задатък. Постепенно с течение на времето Лехечка се отърси от слабото си начало на мача и повиши експанзията в ударите си, като на няколко пъти притискаше противниковото подаване и доближаваше до обстановка 30:30, но сервисът на международния номер 9 функционираше на нужното равнище и той записа откриващия сет за новия тенис сезон на сметката си.

Във втората част подобрението в представянето на чеха стартира да става все по-видно и първите точки за пробив пред него не закъсняха, само че за следващ път в конфликта началният удар се оказа " избавителен пояс " за полуфиналиста от Торино, който поддържаше паритета в резултата - 3:3. Световният номер 81 опитваше да е равносилен на именития си противник във високотемповите замени от главната линия, но заставайки на сервис в деветия гейм, ръката му трепна и той позволи двойна неточност, при която Фриц усети момента да окаже напън върху подаването на чеха и завоюва разиграването на мача, с цел да пробие решаващо, откакто постави точка на разногласието в идните минути.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР