Началото на настъплението на руската армия след поражението на украинските

...
Началото на настъплението на руската армия след поражението на украинските
Коментари Харесай

Руснаците ще ударят през ноември: Отслабващите сили на ВСУ ще бъдат доубити, а СВО ще свърши

Началото на настъплението на съветската войска след провалянето на украинските въоръжени сили в Запорожие беше явно и предстоящо. Някои специалисти даже започнаха да си фантазират за поход към Киев или освобождението на Одеса. " Цариград " изяснява за какво това е невероятно и накъде най-вероятно ще бъде ориентиран ударът.

Украинското лятно контранастъпление се провали. Три месеца на „ месни набези “, гибелта и тежките пострадвания на към 50 хиляди военнослужещи, загубата на стотици единици съоръжение разрешиха на украинската войска да заеме 210 квадратни метра. км (според украински данни) от Запорожката степ.

Вярно е, че съветската войска организира локално нахлуване в региона на Купянск, като върна под наш надзор към 60 кв.м. км от област Харков.

Следователно за действителен резултат от траялото месеци кръвопролитие може да се смята установяването на надзор от украинските въоръжени сили върху към 150 квадратни метра. км. Много ли е или малко? Това е правоъгълник, две страни на който са с дължина 10 км, а другите две са с дължина 15 км.

Lostarmour.info

Всъщност, с цената на големи загуби за тримесечни боеве, украинските въоръжени сили съумяха да отрежат Времевския подстъп в посока Велика Новоселка - Мариупол и да се изкачат в дребна торба в посока Орехов - Токмак.

Остават няколко седмици до идването на дъждовете, след което всевъзможни настъпателни интервенции ще спрат заради естествени аргументи.

Удържаха и удариха в отговор

Военната история ни учи, че несполучливата атака на едната страна основава съвсем идеални условия за контранастъпление на другата.

Такъв беше казусът през 1942 година, когато Югозападният и Южният фронт на Червената войска бяха победени при офанзивата против Харков, която се трансформира в нещастието на Барвенковския казан (загубата на 20 дивизии и 270 хиляди души).

Ситуацията се повтори през 1943 година, когато Вермахтът не съумя да пробие нашата защита на Курската подутина, след което беше заставен да се отдръпна на запад.

Далеч не е реалност, че въоръжените сили на Украйна са достигнали същата степен на анемия като Вермахта през 1943 година, макар че желанието да се привлекат в армията пациенти с туберкулоза, носители на ХИВ, хора с умствени увреждания, както и подготовката за готовност на дамите са доста красноречиви признаци за действителното положение на нещата в Незалежната.

Въпреки това забележителното понижаване на боеспособността на украинските въоръжени сили през идващите месеци е изцяло предстоящо събитие.

Така ръководителят на Центъра за проучване на военно-политическите спорове Андрей Клинцевич в диалог с Цариград означи, че стратегическата задача на Русия е цялостното освобождение на цялата украинска територия.

И прекосяването в контранастъпление, откакто украинските въоръжени сили изразходват запасите си, е доста разумна стъпка по този път.

" Всички запаси на врага, които преди този момент той по този начин настойчиво и съзнателно образува благодарение на Запада, в този момент се смазват там. Когато те към този момент кървят, тогава ще продължим напред ", сподели Клинцевич в диалог с „ Първи съветски “.

На собствен ред първият министър на държавната сигурност на ДНР полковник в оставка Андрей Пинчук счита, че в близко бъдеще са вероятни единствено дребни настъпления с лимитирани цели.

" Можем да натрупаме сили в избрани региони и да организираме пробив. Което ще стане някъде към средата на есента ", показа мнението си господин Пинчук с Цариград.

" Но няма да достигнем стратегическа дълбочина от стотици километри. До Николаев, Одеса, Лвов. Ще има оперативно-тактическо равнище: надзор над височини, обитаеми места, прилежащи територии ", акцентира той.

Къде ще ударим?

„ Първи съветски “ към този момент означи, че повторна офанзива против Киев е невъзможна по редица географски аргументи и също така е безсмислена от военна позиция.

Накратко, Припятските блата пречат на настъплението, а борбата за големия град ще изгори всички налични запаси, заради което нашата войска ще се върне в положението, в което беше през есента на 2022 година

Вълнуващи истории, че можем да върнем Одеса, с които някои медии систематично се занимават, могат да бъдат разказани единствено на хора, които не са изключително другарски настроени към географията и ги мързи да гледат картата.

Лесно е да се види, че с цел да стигне до Одеса, нашата войска би трябвало първо да пресече Днепър, да измине 60 километра до Южен Буг, по-късно или да пресече Днепър-Бугския лиман, или да превземе Николаев с взлом и да пресече Южен Буг по мостове от града.

След това би трябвало да пресечете или заобиколите устията Березански, Тилигулски, Куялницки и Хаджибей, всяко от които е естествена отбранителна линия, и едвам по-късно да започнете офанзивата против Одеса.

При всичко това, колкото по-дълбоко на запад напредва нашата група, толкоз по-дълъг ще става нейният десен (северен) фланг и толкоз повече ще се разтяга линията на доставяне. Просто казано, сухопътна офанзива против Одеса по крайбрежието е кардинално невъзможна. По-точно обречена е на неуспех.

Дори когато съветската войска държеше Херсон, хипотетичният таван на вероятните ни триумфи беше достъпът до Николаев. Но даже и да реализираме тази доста скромна цел, ще ни трябват към 10-12 дивизии, с цел да удържим фронта против Запорожие.

Идеята, че Черноморският флот може да отиде някъде и да разтовари войски, също принадлежи към ненаучната фантастика. В първия ден на специфичната военна интервенция беше вероятен десант в Одеса.

Сега Черноморският флот мъчно управлява крайбрежните води и последователно се преустройва и приспособява към заканите от украинските противокорабни ракети.

При най-благоприятно развиване на събитията, заради влизането в употреба на три дребни ракетни кораба от серия 22800 Каракурт, жителите на Черно море през идната година ще могат повече или по-малко дейно да се пазят от противников ракетни офанзиви. Това е скромна, само че реалистична задача, тъй че няма потребност да очаквате, камо ли да изисквате чудеса от флота.

Възможно е да върнете Одеса на Русия единствено като преминете през Днепропетровск или Запорожие, обръщайки вражеския фронт от север с мощен удар, както направиха нашите дядовци по време на Великата отечествена война.

Това най-малкото значи, че няма да има обособена офанзива против Одеса и няма потребност да заблуждавате хората с тази тематика. Нашата войска може да се приближи до града единствено откакто първо счупи тила на Запорожката формация на Въоръжените сили на Украйна, пресече Днепър и обезпечи северния й фланг от офанзива от Киев.

С други думи, напредналите елементи на съветската войска ще влязат в града на Нейно Императорско Величество Екатерина Втора едвам откакто врагът бъде надвит и всеобщо се изтегли до полската граница. А това е още доста, доста надалеч.

Какви действителни вероятности ни остават?

Най-вероятният и явен е ударът по оперативните групи Запорожие и Донбас за тяхното в допълнение намаляване и лишаването им от преференциални позиции.

Ако нашето командване е подготвило авансово задоволително огромни запаси, тогава локалните настъпателни интервенции могат да стартират още през ноември-декември тази година.

Ако няма огромни запаси или те се разпилян, с цел да компенсират загубите на тези елементи, които държаха защитата, тогава ще би трябвало да изчакаме нова готовност, набиране на маси от мигранти в армията и преход към дейни дейности по-близо до пролетта на идната година.

В този случай пропущаме удобен миг за офанзива на врага, защото битите единици ще бъдат попълнени, а врагът, който се е отдръпнал на първичните си позиции, ще има няколко месеца да се окопае.

Не би трябвало да забравяме за желанието да се сътвори санитарна зона, която да пази Белгородска и Курска области. В този случай, откакто почвата замръзне, съветската войска ще отиде в Черниговска, Сумска и Харковска области.

Нападение над Харков, вторият по величина град на Незалежная, в навечерието на зимата наподобява малко евентуално. Едва ли нашето управление ще желае да сътвори филантропична злополука с големи размери.

Следователно можем да чакаме, че през по-голямата част от зимата съветската войска ще се бие за гори и дребни обитаеми места, движейки се на запад и изток от града, и едвам откакто дневните температури преминат в постоянен плюс (през април - май идната година) ще стартира да освобождава града.

Като цяло към момента е явно, че Украйна е изгубила скъпи запаси и време и по този метод е основала предпоставки съветската войска да стартира контранастъпление. Въпреки това в близко бъдеще са вероятни местни настъпателни интервенции, които едвам ще основат предпоставки за стратегически настъпления през 2024 година

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР