Началото на краткосрочно прекратяване на огъня между Израел и Хамас,

...
Началото на краткосрочно прекратяване на огъня между Израел и Хамас,
Коментари Харесай

Сделката за заложниците между Израел и Хамас се отлага до петък, казва израелски официален представител

Началото на краткосрочно преустановяване на огъня сред Израел и Хамас, което ще разреши освобождението на някои заложници, арестувани в Газа, освобождението на палестинците е държани от Израел и повече филантропична помощ за влизане в линията Газа е отсрочено до петък, сподели израелски формален представител.

„ Контактите за освобождението на нашите заложници напредват и не престават непрекъснато. Началото на освобождението ще се реализира съгласно първичното съглашение сред страните и не преди петък “, сподели шефът на Израелския съвет за национална сигурност Цахи Ханегби в изказване в сряда.

Освобождаването на заложниците, дружно с четиридневен период преустановяване на огъня, в началото трябваше да стартира в четвъртък сутринта.

трима американци са измежду тези, които се чака да бъдат освободени от Хамас.

Има опция да бъдат освободени още и от двете страни.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели във вторник, че „ освобождението на всеки спомагателни 10 заложници ще докара до един спомагателен ден в паузата “.

По време на паузата в боевете ще бъде позволена помощ в линията Газа, с 300 камиона дневно, пренасящи доставки, в това число олио за пекарни и гориво за лечебни заведения, сподели източник, осведомен с договарянията, сподели пред CBS News.

Това е история в развой на развиване. Ще бъде обновен.

— Маргарет Бренан, Катрин Уотсън и Тъкър Риълс способстваха за докладване.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР