>Началото на инициативата бе поставено през 2012 г. с първата

...
>Началото на инициативата бе поставено през 2012 г. с първата
Коментари Харесай

Ново благотворително представление на пътуващ театър ПРОтегни ръка“ във Варна

>
Началото на самодейността бе сложено през 2012 година с първата пиеса " Малкият принц " и последвалата " Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките ". Те бяха изиграни на сцена над 100 пъти в 42 града на страната, представяйки актуален прочит на обичани детски приказки и откриха своите фенове измежду дребни и огромни. Събраните от първите две постановки над 300 000 лв. бяха предоставени безплатно за лекуването на заболели деца. Чрез тях се осигуриха лечения, помощни уреди и интервенции, които усъвършенстваха тяхното положение.
Постановката " Шумки от религия по диви пътеки " преплита ловко в себе си акомодация на три от безконечните разкази на Николай Хайтов - " Римска делва ", " Пътеки " и " Изпит ".
Сценарият за постановката е написан особено за трупата от Оля Стоянова, която от години поддържа идеята на " ПРОтегни ръка ". Режисьор на постановката е артистът от Народния спектакъл Христо Чешмеджиев, който също отдаде труда и времето си в поддръжка на благотворителната идея. В героите от разказите на Хайтов се превъплътяват чиновници на ПроКредит, които ни връщат в близост обратно във времето, вярващи безусловно в правдата, носещи в сърцата си обич и мощ за живот. Убедени и отдадени до прекаленост на задачата да оказват помощ за лекуването на деца с тежки болести, те ще пътуват из цялата страна като възнамеряват да показват постановката в над 50 български града.

Пред претъпкана зала в Сатиричния спектакъл в София на 7 юни се състоя формалната премиера на театралната режисура. Трупата към този момент стартира своето благотворително турне из страната и към този момент гостува в Сливен, Хасково, Добрич, Пловдив, Асеновград, Русе и Бургас. Събраните над 30 000 лв. дарения бяха предоставени за лекуването на деца с разнообразни увреждания от фамилии с ниски приходи.

За представлението в гр. Варна предложения могат да се получат от офиса на ПроКредит Банк в града - ул. Ян Хунияди № 31, щандове във Фестивалния комплекс, както и да запазят на тел. *7000 (на цената на един градски разговор). Повече информация за идните представления може да видите на уеб страницата на " Шумки от религия по диви пътеки ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР