Началото на честванията ще бъде обявено на 21-то Общо събрание

...
Началото на честванията ще бъде обявено на 21-то Общо събрание
Коментари Харесай

Камарата на архитектите отбелязва 85 години от създаването си

Началото на честванията ще бъде оповестено на 21-то Общо заседание на КАБ
21-то Общо заседание на Камарата на архитектите в България (КАБ) ще бъде публично намерено с коктейл на 14 април от 19:00 ч. в хотел Маринела София. На него ще бъде оповестено началото на тържествата по случай 85 години от основаването на КАБ . По този мотив е планувана огромна галерия, която ще гостува поредно на всички 28 районни колегии на КАБ. Експозицията ще бъде показана в границите на една до две седмици във всеки град – хазаин на събитието и ще включва по едно табло със знакова сграда/елемент от съответната гилдия. Паралелно с изложбата ще се организират професионални лекции и полемики на архитектурна тема във всеки един от районните центрове. В рамките на честванията ще се организира и състезанието “Български архитектурни награди 2022 ”. 

Инженерно-архитектната камара е учредена на 7 октомври 1937 година с разпоредба – закон на държавното управление. След вливане в Научно-технически съюз през 1949 година, КАБ се възвръща през 1991 година. През 2003 година Народното събрание приема специфичен Закон за камарите на архитектите и инженерите в капиталовото планиране, с който се учредява Камара на архитектите, която приема наименованието на камарата от 1991 година.

Деловата част на Общото заседание ще се състои на 15 и 16 април от 9:00 часа в хотел Маринела София, зала „ София Гранд “. Очаква се събитието да бъде публично намерено от заместник-министъра на районното развиване и благоустройството арх. Стефан Аспарухов. На събранието ще бъде определен новият състав на Комисията по дисциплинарно произвеждане, която следи за осъществяването на професионалните отговорности на проектантите – членове на КАБ. Предвижда се да бъде избран размерът на годишните членски вноски, както и да бъдат признати промени и допълнения в устава на организацията. Общото заседание ще се излъчва в действително време на формалната фейсбук страница на КАБ:

Сред формалните посетители, които са удостоверили наличие на събитието са зам.-председателят на Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление към Народно събрание арх. Йордан Терзийски, основният проектант Здравко Здравков, общински съветници, представители на политически партии, висши учебни заведения, професионални организации и доста други. 

Повече детайлности за 21-то Общо заседание на КАБ можете да откриете тук:

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР